Såret under skydeøvelse

Soldat fra Odder ramt i benet efter uheld med gevær

Den 20-årige soldat fra Odder blev såret under en skydeøvelse i Borris Skydeterræn i Vestjylland.

En 20-årig soldat fra Odder et blevet såret i benet, da en patron eksploderede, mens den stadig sad i hans gevær.

Ulykken skete under en skydeøvelse torsdag eftermiddag i skydeterrænet i den vestjyske by Borris. Et fragment fra patronen gik ind i låret på ham, og han blev kørt direkte til sygehuset, hvor han senere torsdag blev opereret.

Ifølge kaptajn Arne Dyring fra Danske Artilleriregiment i Varde er han ved godt mod.

- De fjernede fragmentet fra hans højre ben. Der var intet vitalt, som blev ramt, altså hverken blodårer eller knogler. Fragmentet gik udelukkende gennem væv. Han er nu ude igen og ved godt mod, siger Arne Dyring.

Auditører gået ind i sagen

Ulykken skete, da den 20-årige konstabelelev var i færd med at skyde med en såkaldt TMG 127 - altså et 12,7 millimeter tungt maskingevær - da der skete en patronsprængning, mens patronen stadig sad i maskingeværet.

Arbejdsulykker i militæret sker engang imellem, og processen med at finde årsagen er allerede i fuld gang. Som reglerne foreskriver er auditørerne gået ind i sagen.

- Når der sker sådan noget, bliver våbnet og hele det parti ammunition, som hylstret kom fra, sendt til undersøgelse, så man kan finde årsagen, og en lignende situation kan undgås fremadrettet, siger Arne Dyring.

Den tilskadekomne 20-årige konstabelelev er tilknyttet 1. ildstøtteafdeling under Danske Artilleriregiment i Varde. Afdelingen holder til på kasernen i Oksbøl.