Problemer med spildevand i Odder

Det store regnskyl giver nu problemer hos spildevandscentret i Odder

00:48

1 af 2

Odder Brandvæsen har arbejdet i døgndrift, men er stødt på endnu en udfordring - og det er måske den største af de udfordringer, som regnvejret har skabt.

- Vi har lige fået en melding om at spildevandscentret står under vand. Der er løbet vand ned i kælderen, og der står deres pumpebrønde, som de skal pumpe spildevandet videre med over i deres bassiner, og det vil sige, at hvis der kommer vand derned går pumperne i stykker, og så kan de ikke få pumpet deres spildevand videre, siger Anders Jensen, indsatsleder hos Odder Brandvæsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er ikke en situation, som ville være specielt ønskværdig.

- Det vil sige, at der er fare for, at spildevandet kan blive blandet med å-vand, når det løber ud over bredderne. Vi er i gang med at få pumper sat på, så vi kan få pumpet vandet over i nogle brønde, så vi kan standse faren for, at det løber i åen, siger Anders Jensen.

Vandkaos i Odder: Veje lukket og huse under vand

Det ser sort ud?

- Ja, det (å-vandet) er også blandet med spildevand allerede, derfor er det meget vigtigt, at vi får det holdt herinde, og får det blandet med de bassiner, de har herovre, så det ikke løber over bredderne, siger han.

Se hele interviewet i videoen øverst i artiklen.