Prins Henrik nød fadøl og gave på Tunø

Prins Henrik åbnede Tunø Festival torsdag, og blev mødt med fadøl og en speciel gave

Prins Henrik nåede ikke at tage mange skridt hen ad havnekajen efter ankomsten til Tunø, før han blev budt på ægte festivals-stemning. Prinsen fik hurtigt en velskænket fadøl i hånden, og så blev der ellers skålet med selskabet, der bød ham en øl.

Hans Kongelige Højhed åbnede festivalen på Tunø torsdag eftermiddag i anledning af at festivalen fejrer sit 20 års jubilæum. Under åbningen var der masser af musik i det klassiske rød og hvid-stribede festivaltelt. 

På Tunø ventede også en speciel gave til Prins Henrik. Gaven var en skulptur tegnet af billedkunstneren Ole Grøn og produceret af virksomheden Skærmose. Gaven blev skænket til prinsen i anledningen af, han bliver æresmedlem af Tunø Festival.

- Det var på min egen opfordring, at jeg gik i gang med med den her skulptur. Jeg har set prinsen skulpturer, og jeg synes, det er rigtig godt, det han laver. Og da jeg også selv laver skulpturer, så er det fra kollega til kollega, siger Ole Grøn, der også personligt overrakte gaven til prinsen.

Se prinsen få overrakt gaven fra Ole Grøn her i klippet. 

 

Herefter vendte prinsen snuden hjem til Aarhus med kongeskibet Dannebrog. Her nyder han i disse uger sommerresidensen på Marselisborg Slot.

- Det betyder meget for os, at han kommer over. Personligt er jeg meget beæret, og jeg kan også mærke at, det smitter af i resten af organisationen, hvor de er glade for, at han kommer, og hvor det er med til at give energi, siger Lars Løhndorf, der er formand for Tunø Festival, til tv2oj.dk.

Cirka 3000 gæster besøger Tunø Festival, hvor Wafande, Go Go Berlin, Dodo & the Dodos, Queen Machine og ikke mindst Birthe Kjær spiller i løbet af weekenden.