Populær færge fortsætter med gratis afgange de næste måneder

Tunøfærgen forlænger ordningen med gratis billetter til og med september.

Vil du gratis til Tunø har du chancen i et par måneder endnu.

Penge fra regeringens sommerpakke betyder nemlig, at Tunø-færgen fortsætter med at udbyde gratis afgange for gående og cyklister i hele august og september. 

Ordningen, der i juli har fået folk til at flokkes til Tunø, bliver altså forlænget. 

- Der er ingen tvivl om, at det flow vi har nu, vil fortsætte i hvert fald indtil skolestart. Derefter ved vi, at fra tidligere år, at der kommer et andet publikum. Jeg forestiller mig, at det kan være skoler og pensionistforeninger, og de vil jo nok også takke ja til en gratis billet til Tunø, siger overfartsleder på Tunøfærgen, Bjarne Møllgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Han vurderer, at tiltaget med de gratis billetter vil få flere til at tage færgen de kommende måneder. 

- Jeg vil bestemt mene, at det vil give nogle flere mennesker. Det har det i hvert fald vist sig nu her. Mange, som skulle have været sydpå, bliver jo i Danmark. Det oplever man også på andre småøer og færger, siger Bjarne Møllgaard.

For tiden bliver der læsset massevis af varer på Tunøfærgen. Arkivfoto. 
For tiden bliver der læsset massevis af varer på Tunøfærgen. Arkivfoto.  Foto: Thomas Lee Christensen

Bekymrede øboere

TV2 ØSTJYLLAND har tidligere fortalt, at tunøboerne er frustrerede over de gratis færgeafgange, fordi det gør det sværere at komme til og fra fastlandet. 

- Det er uholdbart, at vi ikke kan komme frem og tilbage, vi har jo ting, vi skal på fastlandet. Vi er dog så heldige, at vi selv kan sejle, men det er langt fra alle, der kan det, sagde Michala Theilgaard Olesen til TV2 ØSTJYLLAND i starten af juli. 

Overfartslederen mener dog ikke, at tunøboerne skal bekymre sig for meget over, at afgangene fortsat vil være gratis. 

- Jeg kan jo ikke sige, hvordan det vil blive, men jeg tror ikke på, at der kommer ligeså mange mennesker, når vi kommer på den anden side af skolestarten, siger Bjarne Møllgaard. 

Travlt som aldrig før

Han mener, at regeringens feriepakke har været en stor succes for den lille ø i Kattegat. 

- Jeg synes, det er nogle gode tiltag, man har gjort for at skabe muligheder for erhvervslivet, som også har haft det svært i coronaperioden. Det er en kæmpe succes, siger Bjarne Møllgaard og fortæller, at det kan ses på færgens last, at der lige nu er mange mennesker på øen. 

- Alt der skal spises på Tunø, har vi med, og jeg har ikke været med til at sejle så meget over, som vi gør nu, siger han. 

De, der allerede måtte have købt billet til færgen i de to måneder, får automatisk pengene retur og bookingerne gælder stadig. Det oplyser Odder Kommune. 

VIDEO: Efter mange protester lykkedes det sidste år Tunø-borgerne at beholde deres årlige sommerlæge - som Region Midtjylland ellers ville afskaffe. I slutningen af juni rykkede sommerlægen ind på øen - til stor glæde for øboerne.