Plask! Så skøre er de i Hou når de holder havnefest

M/F Issehoved og seks andre både skulle bevise, at de var sødygtige

00:43

Det var stærkt underholdende - og vådt - da borgerne i Hou lørdag søsatte en række fartøjer af tvivlsom karakter under den årlige havnefest.

I det traditionsrige Hou Drop dystede de i alt syv deltagende både mod hinanden ved at glide ned ad en sliske og videre ned i havnebassinet.

Bådene konkurrerede i tre discipliner, nemlig hurtigste tid, flotteste udstyr og bedste show. Derefter var det op til publikum at afgøre, hvor godt bådene hver især havde klaret sig.

SE OGSÅ: Issehoved løbet tør for brændstof: Aflyser afgange

Færgen M/F Issehoved var en af de syv både, der skulle forsøge at kæmpe om publikums gunst. Ifølge en af bådens matroser, Jacob Brandt, havde besætningen kæmpet hårdt for at få den til at ligne den nye færge mellem Aarhus og Samsø.

- Vi har kigget efter, hvordan den ser ud. Og så er vi enige om, at den her nærmest er en tro kopi, siger Jacob Brandt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

SE OGSÅ: Issehoved ligger stille på det værst tænkelige tidspunkt

Ligesom originalen havde M/F Issehoved dog også visse startvanskeligheder. I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan den klarede turen fra kajkanten og videre ned i havnen.

Hou Havnefest begyndte fredag og slutter i dag, søndag.

01:48

Se TV 2 | ØSTJYLLANDs tv-indslag om Hou Drop. Indslaget blev sendt lørdag aften.

Luk video