Paradis for lystfiskere

Lystfiskerne skal have bedre vilkår for fiskeri

01:56

1 af 2

Nu skal Norsminde Fjord være det nye paradis for lystfiskerne.

Regeringen præsenterede i dag et initiativ, der skal sikre, at der kommer masser af havørreder på krogen for lystfiskerne. Det skal blandt andet ske ved at indføre fredning og begrænse garnfiskernes adgang til at fange havørred i fjorden.

- Norsminde Fjord er et af de steder, vi peger på, hvor der er et rigtig stort potentiale for at fremme lystfiskeriet. Der er jo også rigtig mange østjyder, der allerede godt kan lide at tage ud med fiskestangen, og der vil vi altså give nogle bedre muligheder for at fange nogle havørreder, siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og initiativet bliver taget mere end godt imod hos Danmarks Sportsfiskerforbund:

- Det er jo et fantastisk tiltag, ministeren har taget her - altså noget af det største i dansk lystfiskeris historie, siger bestyrelsesmedlem i Danmarks Sportsfiskerforbund Hans Nielsen.

Men det er ikke alle, der er enige; Keld Rasmussen, der er erhvervsfisker, har fisket på fjorden i 40 år. Han har svært ved at se, hvor han ellers skulle fiske:

- Så vil jeg gerne have, at hun (miljøministeren, red.) finder et sted til os, for det kan da ikke blive i Østersøen eller Aarhus Bugten eller nogen steder, siger han.

Se mere om sagen i videoen øverst på siden, hvor du også kan se, hvordan miljøminister Kirsten Brosbøl (S) forholder sig til Keld Rasmussens kritik.