Østjyske iværksættere er overlevere

Finanskrise og modgang har ikke slået iværksætterne i det østjyske ud af kurs

02:45

1 af 2

Det gælder om at starte i det små og langsomt udvikle forretningen uden for mange voldsomme investeringer. Sådan lyder rådene fra to lokale virksomhedsejere, der begge har haft succes med at leve deres drøm om selvstændighed ud i livet.

I Odder er det Torben Ulriksen fra Tiltman, som i dag lever af sin beskedne idé om et led til en minigraver. Hele projektet begyndte i hans egen garage, men er nu en succesfuld forretning.

- For mig var det vigtigt ikke at slå det for stort op og undgå dristige investeringer. Så betyder det selvfølgelig også noget, at jeg har troet på det, siger Torben Ulriksen.

I netop Odder Kommune har man fra politisk side forsøgt at skabe optimale forhold for iværksætterne.

Stigning i antallet af østjyske iværksættere

- Her i Odder får vi jo nok ikke lige en afkørsel til E45 og har nok svært ved at lokke de helt store industrivirksomheder til. Derfor skal vi leve af blandt andet iværksætteri, og det er vi bevidste om, lyder det fra borgmester Uffe Jensen (V).

I kommune ligger antallet af nystartede virksomheder et godt stykke over landsgennemsnittet, og det glæder borgmesteren. Generelt er Østjylland godt med, når det kommer til at få sat nye forretningseventyrer i søen.

- Fra 2013-15 har vi set en stor fremgang i antallet af nye virksomheder i hele Østjylland, og tendensen er også, at mange af dem er stærke og overlever, forklarer sekretariatschef hos Business Region Aarhus, Jane Baad Jensen.

Ifølge hende er østjyderne overlevere, der har klaret sig gennem krisen og er kommet styrket ud på den anden side. Seks ud af 10 østjyske virksomheder har klaret den.

Se hele indslaget om østjyske iværksættere øverst. Her kan du også høre om Chris Rasmussen fra Hørning, der er indehaver af LUX-EL