To østjyske drenge topper Spotifys hitliste: - Det er fucking fedt!

16-årige Jeppe Rønn og 17-årige Bastian 'Houdini' Ettrup topper hitlisten på Spotify

00:50

VIDEO: Mød de to unge, østjyske musikere, der i denne uge har ligget nummer et på Spotifys hitliste.

Det var magi, der opstod, da Jeppe Rønn fra Odder mødte Bastian Ettrup fra Ulstrup for fire år siden på en tryllelejr.

Kemien klikkede, og på magisk vis opstod der et venskab. Et venskab, der har holdt ved lige siden, og som nu har ført de to unge drenge til tops på Spotifys hitliste, 'Denmark Viral 50'.

Det er mega fedt. Vi havde ikke regnet med det, men vi havde håbet meget på det.

Jeppe Rønn, producer

- Vi kom højere og højere op. Og lige pludselig var der folk, der skrev, at nu ligger vi nummer tre. Og så lå vi nummer et lige pludselig. Jeg skrev til Jeppe, og vi var begge to meget forvirrede over, hvorfor vi var kommet på nummer et. Men det var vi. Det er mærkeligt, men også fedt, siger 17-årige Bastian Ettrup, der går under kunstnernavnet 'Houdini', og som er rapper.

- Det er mega fedt. Vi havde ikke regnet med det, men vi havde håbet meget på det, siger 16-årige Jeppe Rønn, der er producer.

De to unge kunstnere laver selv alt musikken. Jeppe Rønn er producer og Houdini er rapper.

La' dem leve det

"La' dem leve det, la' mig skrive det, la' dem leve deres liv lige nu".

Sådan lyder omkvædet i duoens store hit, der i denne uge har ligget nummer et, og som lige nu stadig ligger inden for top ti. Og sangen har en helt specielt betydning.

- For mig er det meget personligt. Det handler om alle de ting, som foregår rundt omrking, som der ikke bliver snakket så meget om. Det er grunden til, jeg rapper, fordi der skal snakkes om nogle ting i ungdommen nu til dags, som ikke bliver set, siger Houdini og uddyber:

Læs også Akut overbelægning på hospitaler: - Det er helt usædvanligt

- Det er alle mulige ting - lige fra folk, der render rundt med pistoler, og folk, der har det skidt og hænger med hovedet på den dårlige måde, siger han.

Sangen har et klart budskab, som også præsenteres til sidst i duoens musikvideo:

"Lad være med at skynd dig for meget. Husk, at tænk dig om, og pas på dig og din næste".

Her ses et billede fra musikvideoen, der lige nu har lidt over 65.000 visninger på Youtube.

Succes vs. frygten for døgnflue

De to unge kunstnere laver alt musikken selv. Jeppe Rønn laver beatet, som han sender til Houdini, hvilket han så indspiller. Derefter sender Houdini vokalerne hjem til Jeppe, hvor han mixer det hele sammen.

Det at være sammen med Jeppe og lave det her musik, det føles som mere end en million for mig. Det føles fantastisk. Det er fedt at have et samarbejde med en, og at man deler samme musiksmag.

Bastian 'Houdini' Ettrup, rapper

Men hvorfor de to lige netop har fået så meget succes med det her nummer, er svært for Jeppe Rønn at svare på.

- Det er svært at sige. Men folk kunne lide det, og så har vi arbejdet meget med at få promoveret det og få det delt ud til mange mennesker. Og det er så gået godt, siger Jeppe Rønn, der også selv spiller på klaver, trommer og andre instrumenter.

Tanken om at være en 'døgnflue' - altså, at man har et enkelt hit, og så forsvinder igen - er ikke noget, der fylder særligt hos dem.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi kommer på nummer et igen, fordi det er for fedt. Men ellers har det bare været en fed oplevelse at kunne lavet et hit, siger Houdini.

- Det håber jeg ikke. Men jeg tror det heller ikke, vi har lige udgivet ny sang. Og vi har oplevet det her uden at være signet (red. med et pladeselskab), så derfor regner vi med, at vi godt kan blive ved, siger Jeppe Rønn.

Læs også Skabslåger og brudekjole på catwalk: Modeshow holder gang i handlen i Odder

En klar drøm

Houdini og Jeppe Rønn har kun lavet få numre sammen indtil videre. Men de er nu enige om at være et team og at holde sammen.

Drømmen er at leve af det.

Jeppe Rønn, producer

- Det at være sammen med Jeppe og lave det her musik, det føles som mere end en million for mig. Det føles fantastisk. Det er fedt at have et samarbejde med en, og at man deler samme musiksmag, og at man godt kan lide at lave det, man laver, lyder det fra Houdini.

Og spørger man duoen, har de et klart svar på, hvad drømmen er.

- Drømmen er at leve af det, siger Jeppe Rønn.

Vi håber selvfølgelig på, at vi kommer på nummer et igen, fordi det er for fedt. Men ellers har det bare været en fed oplevelse at kunne lavet et hit.

Bastian 'Houdini' Ettrup, rapper

- Drømmen er, at der måske er en lille dreng ligesom mig selv, der tager nogle hørebøffer i ørerne, som får det bedre af at høre noget musik. Altså at gøre noget for nogle andre på den måde, siger Houdini.

Hvad næste skridt byder på i karrieren, ved de allerede på nuværende tidspunkt.

- Jeg har noget kørende med en fra X-Factor, men jeg kan ikke sige så meget om det. Jeg blev kontaktet af personen, som er i gang med at lave et album, så jeg tager til København og arbejder på det, og Jeppe skal hjælpe os, lyder det fra Houdini.

Han tilføjer, at han og Jeppe arbejder på at lave et sommerhit.

Læs også Bananer så langt øjet rækker: Nu skal der ryddes op