Østjysk håndværkstalent får sølvmedalje

Dobbelt Danmarksmester i møbelpolstring slutter af med sølvmedalje og 12-tal.

To år i træk er hun blevet kåret til Danmarks bedste møbelpolstrerelev. Nu har 27-årige Ida Iver fra Hou færdiggjort sin uddannelse og også svendeprøven blev klaret med bravur. Det blev til et 12-tal og en sølvmedalje.

- Så kan det ikke gøres bedre og det er jo fantastisk at Ida klarer sig så godt, selvom det ikke undrer mig, siger hendes mester Nicolai Bisgaard, der er møbelpolstrer i Assedrup ved Odder.

- Sølvmedaljen får man, når præstationen er så tæt på perfekt, som den kan blive, forklarer han.

Begejstringen var stor hos Ida Iver, da hun for andet år i træk fik tildelt prisen som Danmarks dygtigste møbelpolstrerelev af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen. 
Begejstringen var stor hos Ida Iver, da hun for andet år i træk fik tildelt prisen som Danmarks dygtigste møbelpolstrerelev af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen. 

Dobbelt Danmarksmester

Tilbage i april gjorde den unge møbelpolstrer sig bemærket, da hun for andet år i træk vandt det såkaldte DM i Skills, hvor landets dygtigste håndværkselever dyster mod hinanden.  

- Jeg er fuldstændig overvældet. Det havde jeg endnu engang ikke regnet med, for jeg var på ingen måde tilfreds. Jeg er sindssygt glad og stolt, sagde en glad Ida Iver til TV2 ØSTJYLLAND umiddelbart efter at hun havde givet statsminister Lars Løkke Rasmussen en ordentlig krammer ved prisoverrækkelsen.

-  Først og fremmest tror jeg, at jeg får mere selvtillid og gåpåmod. Jeg vil gerne rejse med mit håndværk, når jeg bliver svend. Så jeg håber det giver plus på cv'et, fortalte Ida Iver tilbage i april.

Video: Ida Iver blev interviewet i forbindelse med DM i Skills tilbage i april 2019. 

Rejsetid

Nu hvor svendetitlen er i hus har Ida Iver da også planlagt en rejse, som hun sammen med sin kæreste skal afsted på til efteråret. Indtil da fortsætter hun med at arbejde hos sin mester Nicolai Bisgaard i Assedrup.

Han har været utroligt glad for Ida Iver, der som hans første elev, har stået i lære hos ham i 3,5 år.

- Jeg er virkelig heldig, at hun bliver hos mig indtil hun skal ud at rejse, siger Nicolai Bisgaard.