Ole har haven klar: Pluk blomsterne gratis

Ole Pedersen, landmand og lokalpolitiker, deler blomster ud til alle interesserede

Det er muligt at samle blomster til en smuk buket, hvis man kommer forbi Ole Pedersens mark.

1 af 3

Ole Pedersen er landmand i Odder, og han har selv taget initiativ til en blomsterstribe langs sin mark, hvor alle interesserede kan plukke blomster – lige til der ikke er flere tilbage.

Ole har plantet blomsterstriber ved sin grund og sat et skilt op ved vejen med teksten ”pluk en blomst – og tænk på din landmand” Han håber, at det kan være med til at sprede glæde hos folk.

Marken ligger helt præcist på Kongshusvej 275, 8300 Odder ovenfor Fillerup by.

00:34

VIDEO: Hør Ole fortælle om blomsterne her.

Luk video

Det er en del af en kampagne, som Landboforeningen Odder-Skanderborg står bag, men landmændene tilmelder sig selv og holder selv udgifterne herved. For Ole har det kostet 1.000 kroner at anlægge blomsterstriberne, da foreningen kun sponsorerer skiltet.

Det er smukt for øjet

Ole gør det for at give ham selv, hans kone og andre noget smukt at kigge på, og så håber han, at forbipasserende vil holde ind til siden og plukke en buket af hans blomster. 

Læs også Vandfald og blomsterhaver: Aarhus Festuges program er klar

- Vi synes bare, det er smukt for øjet, og så har vi mulighed for at glæde så mange som overhovedet muligt – det er det, der er tanken bag, siger Ole Pedersen.

Vi synes bare, det er smukt for øjet, og så har vi mulighed for at glæde så mange som overhovedet muligt.

Ole Pedersen, landmand

Han regner med at solsikkerne blomstrer om fire uger, men mange af de andre blomster er sprunget ud og plukkeklar netop nu.

Onsdag aften lavede Ole Pedersen sit facebookopslag, hvor han opfordrer folk til at komme forbi og plukke en buket blomster – helt kvit og frit.

Allerede torsdagmorgen spottede den østjyske landmand folk ude i hans blomsterstriber – de var i gang med at tage billeder af Oles smukke blomster. Han håbede også, at de plukkede en buket med hjem til familien eller kæresten. 

Samler ikke stemmer

Privat stiller Ole Pedersen op for Venstre til kommunalvalget i Odder Kommune, men han gør det ikke for at samle stemmer. Og alle uanset partifarve er selvfølgelig velkomne. 

00:35

VIDEO: En blomst kan sprede glæde. Hør mere her. 

Luk video

- Det er ikke sådan, at jeg har tænkt mig at lave valgmøde med alle dem, der kommer ud og plukker blomster, siger Ole Pedersen.

I Odder- og Skanderborg-området er der ifølge Ole Pedersen mellem 15 og 20 landmænd, der har meldt sig til ordningen.