Oddergrisens ildsjæle fejret i Odder

Ildsjælefestivalen er i gang

Onsdag slog Pakhuset i Odder dørene op for et arrangement, der både hyldede de frivilliges arbejde med Oddergrisen og havde fokus på togets fortid og fremtid.

Arrangementet, Oddergrisen vender tilbage, er en del af Realdanias Ildsjælefestival, der i disse dage fejrer ildsjælenes indsats og potentiale.

Sidste efterår vendte Oddergrisen hjem til Odder ved Pakhuset, hvor togvognen med økonomisk hjælp fra Realdania har fået en kærlig hånd.

- Støtten her blev givet til tilbageføring af Oddergrisen, og vi er i gang med at renovere og lave formidlingen om historien om Oddergrisen og jernbanedrift i Østjylland, hvilket vi gør i tæt samarbejde med Odder Museum, siger Svend Donby, der er formand for Pakhusets bestyrelse.

VIDEO: Her flyttes Oddergrisen

Oddergrisen i sit rette element

Uffe Jensen (V), borgmester i Odder Kommune, holdt tale for de fremmødte i Pakhuset, der også blev budt på mad og drikke samt forevisning af filmen 'På skikker: Odder - Aarhus.'

- Jeg er stolt og glad over på Odder Kommunes vegne, at vi kan hilse Oddergrisen velkommen tilbage i sit rette element, og jeg håber, at den bliver til gavn og glæde for rigtig mange i Odder. Det er en god kulturhistorie forbundet med, at Oddergrisen nu er kommet tilbage til Odder, sige Uffe Jensen, som selv har benyttet Oddergrisen mange gange, da toget var i drift og kørte mellem Aarhus og Odder.

I videoen øverst på siden, der er filmet af Palle Hansen, kan du se mere om arrangementet.

Michael Aastrup Jensen

Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Mistænkeligt dødsfald på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus Vest.

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Aarhus Vest

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter