Odder langt fra Las Vegas

Et tamt og varmt massebryllup med 11 sponsorerede brudepar skulle tiltrække spillere udefra. Men der var langt til Las Vegas.

Der var langt til Las Vegas og de rigtige penge, da Odder fredag og lørdag forsøgte at gøre den amerikanske spilleby kunsten efter som underholdningsmekka og stedet for den store gevinst. Det måtte folk med ægte Las Vegas-erfaring sande.

Forsøget på at gøre byfesten med det noget anstrengte navn An Odder Las Vegas virkede tamt og dødt lørdag eftermiddag, måske fordi myndighederne forlængst havde afvist ønskerne om at spille om penge eller andre præmier i de midlertidige spilletelte.

Odders gader og forretninger var langt fra proppet med folk, men derimod meget domineret af det amerikanske flag, og i Kvickly brugte man i ligefrem et foto af præsident Bush i et forsøg på at sælge hans yndlingshvidvin til 199 kroner flasken.

Massebryllup med 11 brudepar

Den folkelige kulminationen i An Odder Las Vegas var et massebryllup med 11 lokale brudepar, der på stribe blev viet af byens borgmester Niels-Erik Bugge (V) på en musikscene med storskærm.

Et par tusinde fremmødte stod så vidt muligt oprejst og søgte skygge for den bagende sol, da parrene et efter et sagde ja og blev ekspederet. Der var oprindelig 12 tilmeldte par, men par

nummer ni fra København havde meldt afbud. De skulle alligevel ikke giftes.

Arrangørerne - Odders foreninger, forretningsdrivende og turisterhvervet - lægger ikke skjul på, at byfesten næsten udelukkende drejer sig om penge. Brudeparrene har fået sponsoreret brudekjoler, smoking, sko, vielsesringe, frisør og limousinekørsel af lokale handlende. Et brudepar har vundet bryllupsfesten på det lokale hotel, og et andet par blev af publikum udtrukket som vinder af en uges ophold - ikke i Las Vegas, men i et sommerhus ved stranden øst for Odder.

Voldsom debat i Odder

Da planen om Odder som spilleby blev lanceret for et år siden, resulterede det i en voldsom debat, fordi kommunen medvirkede i et arrangement, der kunne tiltrække folk med indædt spillelyst. Det stod dog hurtigt klar, at der ikke kunne spilles om kontanter hverken blandt børn eller voksne.

Center for ludomani kaldte Odder-arrangementet for et kommunalt mediestunt med et forkert signal over for specielt unge, der er tiltrukket af spil som poker, men centerlederen Michael Bay Jørsel mødte ikke frem i weekenden i Odder for at informere om ludomani. Uden rigtige penge i spil, vurderede han ikke, at Odder i stort tal ville tiltrække spillegale, og det fik han ret i.

Helt efter bogen sluttede spillefesten lørdag aften med boksning, men her var der heller ikke tale om den ægte vare, men mest show. Arrangørerne havde hentet 42-årige Brian Nielsen hjem fra Spanien for at showbokse mod boksetræneren Flemming "Fnug" Jensen fra Randers.