Odder klar med ambassadører

25 frivillige udgør Odder Kommunes nye ambassadørkorps

En del af Odders nye ambassadører var onsdag til introduktionsmøde på Rådhuset.

I Odder vil de gerne lokke flere borgere til kommunen, og derfor har de nu sammensat et hold bestående af 25 ambassadører, som skal være med til at snakke godt om Odder og omegn.

- Det er jeg rigtig glad for og stolt over. Det er flot, at så mange har lyst til at hjælpe kommunen, siger Uffe Jensen (V), der er borgmester i Odder Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han bød tirsdag aften ambassadørerne velkommen på rådhuset, hvor de blev "klædt på" til rollen som ambassadør.

Odder Kommune er især interesseret i at tiltrække familier i alderen 30-39 år, og i det nye ambassadørkorps udgør netop denne aldersgruppe hovedparten af de 25 frivillige.

Se: Mål: 3.000 nye borgere på 10 år

En af opgaverne for ambassadørerne bliver, at de skal stå til rådighed for eventuelle tilflyttere, som har spørgsmål omkring hverdagslivet i kommunen, foreningsliv, børnepasning og lignende.

Uffe Jensen understreger, at ambassadørerne gør det frivilligt, og at de ikke får penge for arbejdet. Det, mener borgmesteren, er med til at øge troværdigeden betydeligt.

- Folk har selv rettet henvendelse til os, og de gør arbejdet frivilligt. Styrken ved det her er netop, at de gør det frivilligt, og det øger troværdigheden meget, siger Uffe Jensen.

Det er helt op til ambassadørerne selv, hvor mange kræfter de vil lægge i opgaven.

I den nærmeste fremtid vil de 25 ambassadører fremgå af et interaktivt kort på kommunens hjemmeside, så mulige tilflyttere kan se, hvem de er, og hvor henne i kommunen de bor.