Odder Gymnasium er populært

Så mange unge har i år søgt om at blive optaget på gymnasiet

02:09

1 af 2

Når klokkerne ringer ind efter sommerferien på Odder Gymnasium, bliver det med en ekstra 1.g klasse, end der plejer at være.

Gymnasiet har i år oplevet det største ansøgertal i skolens historie, og det betyder, at der er brug for flere klasser. Der vil derfor blive syv 1.g klasser i stedet for seks.

Det øgede antal klasser skyldes, at hele 192 unge har ansøgt om at tage sin uddannelse i Odder. Det er 26 procent flere end i 2014, hvor gymnasiet modtog 151 ansøgninger.

Hvis man spørger gymnasiets nuværende elever, er der én særligt én god grund til, at mange gerne vil gå i skole i Odder. I modsætning til gymnasier i for eksempel Aarhus, er Odder Gymnasium et af de mindre af slagsen, og netop størrelsen har sin styrke.

Det fandt Anders Ladefoged Christensen fra 3.g ud af, da han i sin tid søgte om at blive optaget på gymnasiet. Efter et åbent hus-arrangement opdagede han, at der var et stærkt sammenhold og godt socialt liv i Odder:

- Der fik jeg virkelig en fornemmelse af, at der er noget specielt ved det her gymnasium, siger han.

Ved skolestart vil Odder Gymnasium have gennemført en undersøgelse af blandt de nye elever for at finde ud af, hvorfor ansøgertallet i år er steget så markant.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du også høre Grenaa Gymnasium, som ligger i den modsatte ende af skalaen. Her har gymnasiet i år oplevet en tredjedel færre ansøgere.