Odder-borgere er vilde med borgmesteren: Så populær er han

Ny måling viser stor tilfredshed med borgmester Uffe Jensen

Borgmestrene i Syddjurs og Norddjurs Kommuner må se sig slået af deres kollega i Odder, når det kommer til popularitet.

Claus Wistoft (V) fra Syddjurs og Jan Petersen fra Norddjurs (S) scorede ellers højt med henholdvis 48 og 44 procents tilfredshed i meningsmålingerne for deres kommuner.

Nu viser en ny måling foretaget af Megafon for TV 2 | ØSTJYLLAND, at Uffe Jensen (V) i Odder indtil videre er den mest populære borgmester med 64 procents opbakning fra vælgerne.

Det vil sige, at 64 procent af de 382 adspurgte personer har svaret, at de enten er meget tilfredse eller tilfredse med borgmesteren. 22 procent har tilkendegivet, at de hverken er tilfredse eller utilfredse, mens blot syv procent svarer, at de er utilfredse.

- Det er flotte tal for borgmesteren. Det utrolige er, at det ikke har smittet af på hans parti, siger lokalredaktør på Odder Avis Niels Christensen, som hentyder til, at en anden måling viser en tre procentpoints tilbagegang for Venstre i Odder Kommune.

Måling: Venstre taber terræn i Odder

Behov for afløser

Uffe Jensen blev for første gang valgt som borgmester i Odder ved kommunalvalget i 2013. Han afløste socialdemokraten Elvin J. Hansen, som af flere omgange havde hængt borgmesterkæden om halsen.

Borgmesterskiftet blev et udtryk for en træthed både blandt borgerne og byrådsmedlemmerne. Der skulle ske noget nyt, og her kom Uffe Jensen ind i billedet, fortæller Niels Christensen:

- Både SF og Miljølisten ville ikke stemme på Elvin længere. Valget kom dengang på mange måder til at handle om en borgmesterkamp mere end politik.

De seneste to år har Uffe Jensen så styret slagets gang i kommunen. Han har ifølge lokalredaktøren forsøgt at samle byrådet og opnået stor opbakning blandt partierne.

Minus modvind

Budgettet og andre store aftaler er blevet indgået med brede forlig.

- Den tidligere borgmester var en, der skilte vandene. Nu har Uffe Jensen en bedre opposition, siger Niels Christensen.

En anden årsag til borgmesterens popularitet skal også findes blandt de sager, han har beskæftiget sig med, og de resultater, han har opnået

Odder er eksempelvis hoppet 30 pladser frem i Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklimaet - fra nummer 49 til 19.

I sidste uge markerede Uffe Jensen sig på flygtningeområdet efter at have udtalt i en rundspørge fra DR, at Odder Kommune skal være klar til at tage imod flere flygtninge, hvis det bliver nødvendigt.

- Han har ikke rigtig været i modvind. Flygtningedebatten har eksempelvis ikke været voldsom i Odder. Der har været få vrede læserbrede. Det er langt de fleste, der har bakket op, afslutter lokalredaktør Niels Christensen.

Du kan møde Uffe Jensen og resten af politikerne i Odder i dit tv, når TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag aften sender en direkte tv-transmitteret politisk debat om Odder Kommune. Se udsendelsen fra Odder Gymnasium fra kl. 19.30.

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Mand idømt fængsel - narrede kvinde til sex

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 08.24.05

Forsamlingsloft hæves: Teltbestillinger tikker allerede ind, fortæller udlejer

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

Dagens mest læste