Nu venter østjysk lokalbrag

Skanderborg og Odder kæmper om ligaplads

Lørdag aften blev det afgjort, hvilke hold, der skal spille med i slutspillet i Herre Håndbold Ligaen, og i dag er der også kommet styr på nedrykningsspillet.

I de to puljer skal en blanding af både hold fra den bedste liga og hold fra 1. division kæmpe om en placering i landets bedste håndboldliga. For nogle hold handler det om at blive i ligaen, mens det for andre handler om at rykke op.

I den ene af puljerne venter noget af et østjysk drama. Skanderborg Håndbold, som i går missede slutspillet, er nemlig kommet i pulje med Odder Håndbold.

Det sker efter, at Odder Håndbold i dag vandt over Team Vesthimmerland med 24-22 og dermed ender på en samlet andenplads i 1. division.

Så mens Skanderborg skal kæmpe om overlevelse, skal Odder kæmpe om at avancere.

Skanderborg og Odder skal kæmpe mod Nordsjælland Håndbold og Lemvig-Thyborøn Håndbold.

De fire hold skal spille seks kampe, hvor de møder hinanden på både hjemme- og udebane. Udfaldet bliver, at de to bedste hold rykker op eller bliver i Herre Håndbold Ligaen, mens nummer tre og fire skal kæmpe mod tredje- og fjerdepladsen i den anden pulje om at få den femte og sidste plads i ligaen.

I den anden pulje i nedrykningsspillet spiller Mors-Thy Håndbold, Ribe-Esbjerg HH, Skive fH og Team Sydhavsøerne.

1. divisionsklubben Odder Håndbold har dermed den fordel, at de kun skal kæmpe mod to ligahold i nedrykningsspillet, mens der i den anden pulje er hele tre ligahold.

Til gengæld har både Nordsjælland Håndbold og Skanderborg Håndbold et forsping i puljen, fordi de starter med henholdsvis et og to point.