Nu slutter høring om kritiseret biogasanlæg

Onsdag er sidste frist for at indgive et høringssvar i sagen om biogasanlægget ved Torrild i Odder Kommune.

Hen over sommeren har borgere i Torrild protesteret mod planerne om, at et biogasanlæg skulle placeres ved Torrild i Odder Kommune.

Forslaget om biogasanlægget har været i ti ugers offentlig høring, og onsdag den 24. august er sidste frist for at indgive høringssvar. Der er ifølge Odder Kommune kommet 75 høringssvar indtil videre.

Det er selskabet Bioenergi, som ønsker at opføre biogasanlægget ved Torrild til stor utilfredshed blandt flere borgere. De mener, at det kan placeres et bedre sted, og at lugten vil genere området.

Succesfuldt borgerforslag

Det har også ført til et borgerforslag, som vil have politikerne til at flytte biogasanlægget et andet sted hen. Der skulle kun gå få dage, før borgerforslaget fik stemmer nok til at blive taget op i byrådet. Det skal nu behandles til september.

Borgerforslaget er fremsat af Henriette Toftegaard, og der står blandt andet, at en anden placering af biogasanlægget kunne være ”et sted ved motorvejen”.

Borgmester i Odder Lone Jakobi (S) har før udtalt til TV2 ØSTJYLLAND:

- Vi læser høringssvarene grundigt igennem, når vi får dem ind, og forholder os grundigt til dem.

Hun fortalte i samme omgang også til TV2 ØSTJYLLAND, at hun ikke kan spå om, hvorvidt borgernes modstand får politikerne til at gå en anden vej. Hun understreger, at den endelige beslutning træffes ud fra en ”helhedsbetragtning”.