Nu kan børn tage færgen til østjysk ø helt gratis

Det er nu blevet gratis for børnehaver og skoleklasser fra 0.-10. klasse i Odder Kommune at tage færgen til og fra Tunø.

Ingen biler, sjældne fugle, vild natur og bløde sandstrande.

Det er blot nogle af de ting, man kan opleve på den østjyske ø Tunø, og nu har børn i daginstitutioner og elever fra 0. til 10. klasse i Odder Kommune endnu større mulighed for at udforske øen.

Et enstemmigt byråd har nemlig besluttet, at det skal være gratis for børn i daginstitutioner og skoler at tage på udflugt til øen.

- Vi vil gerne have, at vores børn og unge mennesker får så meget kendskab til øen som overhovedet muligt. Det er selvfølgelig ikke så aktuelt i coronatiden, men det får forhåbentlig en ende, siger medlem af byrådet i Odder Kommune Ole Lyngby Pedersen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er Ø-udvalget for Tunø, der er kommet med forslaget, da de mener, at et større kendskab til øen allerede fra barnsben kan have en positiv effekt på den fremtidige tilflytning til øen.

- Vi vil godt udbrede kendskabet til Tunøs herligheder, og gøre det til en naturlighed at børnene besøger øen og kender øen. Vi håber, det på sigt kan gøre, at flere børnefamilier slår sig ned på øen, siger Leif Gjørtz Christensen (Enhl.), der er medlem af byrådet i Odder Kommune og en del af ø-udvalget.

Børnene kan fra nu af besøge øen med deres skole eller daginstitution fra september til maj, da der i denne periode ikke er så stort et pres på færgens afgange.

Tunø er en 3,52 kvadratmeter stor bilfri ø, som ligger lige ud for Odderkysten mellem Samsø og Jylland i Kattegat og Bælthavet. Øen har 105 indbyggere.
Tunø er en 3,52 kvadratmeter stor bilfri ø, som ligger lige ud for Odderkysten mellem Samsø og Jylland i Kattegat og Bælthavet. Øen har 105 indbyggere.

Vækker glæde hos skoleleder

Muligheden for at besøge Tunø helt gratis vækker glæde hos Vivian Anditsch, der udover at være skoleleder for Tunø Skole også er leder for de fire landsbyordninger Hou, Gylling, Saksild og Hundslund.

- Jeg tænker, det er en rigtig god idé, og det er rigtig godt at lave en bro mellem øen og fastlandet, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Børnene i de fire daginstitutioner og de fire skoler, som Vivian Anditsch er leder hos, har allerede et kendskab til øen, da de indimellem besøger den.

- Jeg tror allerede, børnene har et godt billede af øen, da vi allerede besøger den, men nu vil vi gøre det endnu mere, og det vil helt sikkert også styrke deres kendskab til øen, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Tilbuddet gælder både for børn i offentlige og private daginstitutioner og skoler.

Færgen har masser af plads

Det er bestemt ikke kun skoleledere og byrådspolitikere, der jubler over det nye initiativ. Det gør manden, der skal sejle børnene til og fra øen, også.

- Det er jo fantastisk, og det ser jeg godt nok frem til. Vi har jo en stor færge, og ofte sejler vi med mange tomme pladser, så vi kan sagtens have tre skoleklasser med, siger overfartsleder på Tunøfærgen Bjarne Møllgaard.

Overfartslederen håber, at andre øer og kommuner vil blive inspireret af idéen og gøre det samme.
Overfartslederen håber, at andre øer og kommuner vil blive inspireret af idéen og gøre det samme.

Overfartslederen har ofte haft skoleklasser med, men han håber, at han fremover skal have endnu flere klasser med ombord.

- Det har altid handlet om skolernes økonomi, og det behøver de jo ikke tænke på mere. Så jeg håber, de vil benytte sig af den her mulighed, siger han og fortsætter:

- Man vil jo gerne udvikle Tunø. Derfor er det jo godt, der kommer nogle børn over på øen og trækker deres forældre med herover. Måske får de selv lyst til at bo der, hvis de har haft nogle gode oplevelser?

Daginstitutionerne og skoleklasserne kan allerede nu komme med færgen gratis. Der er dog endnu ingen, der har benyttet sig af tilbuddet.

DSC00756-1200px

Person bjærget fra sø

17A72062-1157-4131-9F02-8C9C846B39D5

Efter ulykke: Amfetamin og 100 km/t gennem Silkeborg - nu vil politiet fængsle 39-årig

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Dansk covid-19-vaccine klar til test på mennesker

s1.jpg

Vejrskifte midt på ugen sender storm og regn til Danmark

img_6113.jpg

Rapport: Det lokale supermarked har omsætningsfremgang med lukkede grænser

17A72062-1157-4131-9F02-8C9C846B39D5

Alvorligt biluheld i Silkeborg - Vidner måtte springe for livet