Myndighederne lukker Odder Krisecenter

Problemer med hvilken type kvinder der boede på stedet har nu fået Socialtilsyn Midt til at lukke Odder Krisecenter med øjeblikkelig virkning

Odder Krisecenter har på flere områder ikke overholdt sine godkendelser, og især stedets beboere har ikke været de kvinder, som krisecentret havde tilladelse til at hjælpe. Det skriver stiften.dk.

Man har på stedet været godkendt til at huse voldsramte kvinder, men Socialtilsyn Midt har ad flere omgange konstateret, at kvinder med misbrugsproblemer boede på centret, som kun har haft en godkendelse siden åbningen i maj/juni i år.

- Det er således meget hurtigt skredet ud for stedet. Vi har set os nødsaget til at lukke Odder Krisecenter af social- og sundhedsmæssige årsager. De har pligt til at modtage kriseramte kvinder, som kan have deres børn med. Og det går ikke at have dem samme sted som personer med misbrugsproblemer, siger tilsynschef Ulla B. Andersen til tv2oj.dk.

Det er især målgruppen, som ikke har været rigtig på centret. Man har ikke været godkendt til at håndtere misbrugere, og på trods af at centret har argumenteret for, at kvinderne ikke havde et stort misbrug og var i behandling, så vælger tilsynet nu at lukke Odder Krisecenter.

Ville ikke udskrive alle kvinderne

- Vi har været i dialog med centret siden oktober, hvor vi under et kontrolbesøg opdagede de uholdbare tilstande. Vores forslag var, at man udskrev alle de kvinder, som ikke passede på målgruppen, men det har nok ikke været økonomisk muligt, forklarer Ulla B. Andersen.

Udover den forkerte målgruppe har der også været problemer med sikkerheden på stedet, som skal være i top for at undgå, voldsramte kvinder kan blive opsøgt af deres gerningsmænd.

På Odder Krisecenter står den daglige leder tilbage med et skidt følelse efter lukningen, som hun kalder helt på sin plads.

Troede man havde den rette godkendelse

- Da jeg blev ansat 1. november var det med forventningen om, at centret var godkendt til at håndtere kvinderne med misbrugsproblemer, for der boede flere af dem. Jeg har arbejdet på at rette op på fejlen, men det har jeg ikke kunnet nå, fortæller nu snart forhenværende leder på Odder Krisecenter, Marina Normann til tv2oj.dk.

Hun er rigtig ked af situationen, hvor en lang række kvinder nu skal sendes tilbage til deres hjemkommuner, som skal finde nye steder til de sårbare mennesker.

- Jeg kan kun beklage dybt over for kvinderne og personalet, men det er ude af mine hænder nu. Det er aldrig rart ikke at kunne holde, hvad man har lovet, og jeg garanterede over for kvinderne, at de ville være i sikkerhed her, siger Marina Normann.

Odder Krisecenter har fået 14 dage til at lukke centret, og alle beboere skal således være ude 2. december.

test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: Den britiske variant udgør nu hvert syvende nye smittetilfælde

gravid gravide kvinde kvinder barsel barselsorlov fødsel fødsler mave graviditet børn barn baby

Politikere stiller spørgsmål: Online fødselsforberedelse bør kunne tilbydes

blå blink politi politibil patrulje

DSB-medarbejder overfaldet: Bad mand om at tage mundbind på

Ole Klausen

playOle er hjerneskadet, men kommunen vil ikke sende ham på specialiseret botilbud

Coronatest gennem næsen

Positivprocent fra lyntest har ligget under én i to uger

Vaccine dosis.

Dansk efterspørgsel på vaccine-rejser til Dubai: - Det er helt absurd