Musical skrevet af skoleelever

Hou Maritime Efterskole havde i dag premiere på stort stykke

00:55

1 af 2

160 elever træder i dag frem i rampelyset på Hou Maritime Idrætsfterskole, når skolen afholder sin årlige musical.

Som noget helt nyt, skal alle skolens elever nemlig på scenen til, hvad der er skolens 25. musical i træk.

Musicalen hedder 'Bliv mærket' og handler om, hvordan vi som mennesker er med til at sætte aftryk på hinanden - både psykisk og fysisk.

Det er eleverne selv, som har skrevet stykket og som har været med til at instruere det i samarbejde med lærerne.

- Der er ikke nogen, der har skrevet det for os. Vi har selv fundet på, hvad vi skal sige, så det bliver spændende at se, om folk kan lide det, siger Mathilde Pilegaard Jørgensen fra 9.a til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Netop det faktum, at ansavret er blevet overladt til eleverne, har vist sig at give pote, fortæller Trine-Lise Tvedebrink. Hun er lærer på efterskolen og har tydeligt kunne mærke eleverne forvandling:

- Tit tænker vi, at sådan nogle 15-16-årige skal holdes til ilden, og man skal være over dem. Lige pludselig viser det sig, at man kan rigtig mange ting, når man kan se, at det her skal man faktisk stå og vise for rigtig mange mennesker, siger Trine-Lise Tvedebrink.

Ifølge Hou Maritime Idrætsefterskole ser det da også ud til, at musicalen bliver den største publikumssucces. I år har omkring 6-700 tilskuere meldt sin ankomst, og skolen har derfor været nødt til at rykke rundt på scenen og tilskuerrækkerne.

Du kan se en video fra musicalen øverst i artiklen, hvor elev Mathilde Pilegaard Jørgensen fortæller om projektet.