Minister besøgte kostald: Vigtigt at komme ud i virkeligheden

Flere østjyske politikere besøger virkeligheden. Mandag var Jakob Ellemann-Jensen på besøg på en gård i Odder

02:10

VIDEO: Det er tilsyneladende blevet in på Christiansborg at skifte de bonede gulve ud med komøg og hospitalsgange. Jakob Ellemann-Jensen var mandag på besøg på en gård i Odder.

Flere folketingspolitikere, som er valgt i Østjylland, har været i praktik i virksomheder. Mandag kom turen til Jakob Ellemann-Jensen, som blandt andet adskilte en ko fra sin kalv og prøvede at køre traktor.

- Det går ud på, at jeg jo ikke har en opvækst eller baggrund i landbruget. Derfor er der nogen ting, som jeg bliver nødt til at lære, fortæller Jakob Ellemann-Jensen (V), miljø- og fødevareminister til TV2 ØSTJYLLAND.

Han besøgte en kvægavler på en gård i Odder, hvor han fik tid til at opleve dagligdagen på en gård og følge med en landmand.

Det er noget, jeg har hørt om før, men at komme ud og tale med nogen af de mennesker der bliver berørt af den politik, som vi fører, det er godt.

Jakob Ellemann-Jensen (V), miljø- og fødevareminister 

- Det er noget, jeg har hørt om før, men at komme ud og tale med nogen af de mennesker der bliver berørt af den politik, som vi fører, det er godt, siger Jakob Ellemann-Jensen (V). 

Jakob Ellemann-Jensen (V) i fuld gang med at adskille en ko fra sin kalv. 

Landmanden, som Jakob Ellemann-Jensen (V) besøgte, er enig i, at det er vigtigt for begge parter, at politikerne møder dem i virkeligheden.

- Det er utroligt vigtigt, at vi får kommunikeret om de udfordringer, som vi har i vores dagligdag, siger Claus Fenger, som er landmand i Odder.

Læs også 50.000 kr. for at flytte: Stor interesse for 'flyttetilbud' overrasker boligdirektør

En anden, der har været i praktik i virksomheder, er Jens Joel (S), som er medlem af Folketinget.

Jeg har fokuseret på steder, hvor de offentlige medarbejdere løber hurtigt. Jeg har været på Aarhus Universitetshospitalet på Akutmodtagelsen, og om et par uger skal jeg i en børnehave i Aarhus. 

Jens Joel (S), medlem af Folketinget

- Jeg har fokuseret på steder, hvor de offentlige medarbejdere løber hurtigt. Jeg har været på Aarhus Universitetshospitalet på Akutmodtagelsen, og om et par uger skal jeg i en børnehave i Aarhus, siger han.

Han mener, at det er vigtigt at komme i øjenhøjde med borgerne.

- Vi skal alle lære noget om en hverdag, der ikke ligner vores egen. Det at snakke med hinanden i øjenhøjde, når man arbejder sammen, det giver nogen flere informationer, end hvis man bare kommer og holder oplæg, fortæller Jens Joel (S), medlem af Folketinget.

00:32

Jens Joel (S) har været i praktik på Aarhus Universitet, og om et par uger besøg han en børnehave i Aarhus. 

Luk video

Søren Egge Rasmussen (EL), som er medlem af Folketinget, har også været på flere forskellige praktikbesøg i virkeligheden. 

- Jeg har besøgt en del boligforeninger, som er på de såkaldte Ghettolister og snakket med beboere, direktører og beboerrepræsentanter. Derudover har jeg besøgt en bierhvervsfisker på Århus Havn, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND. 

For Jakob Ellemann-Jensen (V) er besøget på gården i Odder ikke uden betydning.

- Det er noget, jeg har hørt om før, men det med at komme ud og tale med nogen af de mennesker, der bliver berørt af den politik, som vi fører, det er godt.

Læs også Supercykelsti indviet: - Skal binde byen sammen på kryds og tværs