Massiv medvind på få dage til borgerforslag mod biogasanlæg

Modstanden mod at placere et biogasanlæg ved Torrild vokser fortsat, og nu har et borgerforslag på få dage fået så massiv opbakning, at byrådet tvinges til at behandle det.

En forlænget weekend. Så længe tog det, før et borgerforslag om at forhindre placeringen af et stor biogasanlæg i Torrild fik så stor opbakning, at byrådet nu skal behandle det.

Borgerforslaget er fremsat af Henriette Toftegaard, der vil have politikerne til at flytte, hvad borgerne frygter vil blive et ildelugtende anlæg væk fra landsbyen.

- Biogasanlæg skal ligge, hvor det generer mindst muligt. Det er forkert at placere et af Danmarks største biogasanlæg på Danmarks korteste afstand til bebyggelse - de skal selvfølgelig placeres tæt på industriområder - væk fra tæt boligområder, står der i borgerforslaget, hvor ”et sted ved motorvejen” foreslås som oplagt placering.

356 stemmer skal der til, før at byrådet skal tage et borgerforslag op. Forslaget blev indleveret fredag, og mandag havde det nået 358 stemmer, og derfor skal byrådet nu behandle det i september.

Sommeren over har borgere i Torning protesteret mod planerne om et biogasanlæg ved byen, som selskabet Bioenergi Østjylland ønsker at opføre.

Forslaget om biogasanlægget er i 10 ugers offentlig høring frem til den 24. august.

Mandag aften var der borgermøde for fuldt hus i byens forsamlingshus, hvor hver en stol ifølge TV2 ØSTJYLLANDs mand på stedet var optaget.

Borgmester hører protesterne

Blandt deltagerne var også Odders borgmester Lone Jakobi (S), og hun hilser borgernes aktive deltagelse i debatten velkommen.

- Og så lytter jeg til debatten herinde, ligesom vi læser høringssvarene grundigt igennem, når vi får dem ind, og forholder os grundigt til dem, siger Lone Jakobi.

Hvorvidt borgernes modstand får politikerne til at gå en anden vej, vil Lone Jakobi ikke spå om, men hun understreger, at den endelige beslutning træffes ud fra en ”helhedsbetragtning”.

Se indslag fra mandagens borgermøde her:

Planerne om at opføre et biogas anlæg lidt udenfor Torrild i Odder Kommune møder stor modstand fra borgerne.