Lokale ærgrer sig over hærværk på velbesøgt shelter

Politiet tager hærværket på Tunø alvorligt, selvom det er en sjældenhed på øen.

Et toilet overmalet med spraymaling er desværre ikke et særsyn i de større østjyske byer. Men på Tunø er det langt fra hverdagskost.

Derfor blev opsynsmanden Vagn Olesen noget overrasket, da han søndag formiddag kom forbi spejderpladsen.

- Da jeg kom derud, kunne jeg se, at der var malet på døren udenpå, så gik jeg over og åbnede den, men det skulle jeg da ikke have gjort. Det hele var overmalet, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Shelter på Tunø

Spejderpladsens shelter har frit kunne benyttes, siden den blev opført i 2015, men Vagn Olesen har ikke oplevet noget lignende før.

- Det er meget ærgerligt, siger han.

Hærværk tages alvorligt

Hos Østjyllands Politi mindes vagtchefen heller ikke tidligere sager fra øen.

Politiet har endnu ikke modtaget en anmeldelse af hærværket, men når den kommer, er det noget, man tager alvorligt, fortæller vagtchef René Ludvig.

- Det er en overtrædelse af straffeloven, så vi tager ud og kigger på, om der kan trækkes noget ud af det - nogle spor. Det er ikke noget, vi bare lader være, fordi det er Tunø, siger han.

Shelter på Tunø

Her vil man blandt andet kigge efter, om nogle af de såkaldte tags, der er skrevet, går igen andre steder. Derudover vil man også forhøre sig om, hvem der har været i området, fortæller vagtchefen.

- Har der været en lejrskole, har der været nogen på cykeltur? Er der nogen, der har booket det her shelter eller været på cykeltur? nævner han som nogle af de ting, der vil blive undersøgt.

Opfordres til at melde sig

Øen har 118 indbyggere og er afhængig af et godt lokalmiljø. Så hvis der skulle sidde nogle unge mennesker med dårlig samvittighed, så håber opsynsmanden da også, at de melder sig.

- Så kan de få lov til at gøre det rent, siger Vagn Olesen.

Hvis politiet finder ud af, hvem der står bag hærværket, vil de stå til en bøde. Medmindre gerningspersonerne er under 15 år, og man finder en løsning med, at de for eksempel vasker malingen af, lyder det.