Lad træerne stå!

60 år gamle egetræer skaber spild i Odder

02:33

1 af 2

I Odder har en sag om påstået selvtægt bragt sindene i kog. Husejer Johannes Krogh har fået nej af kommunen til at beskære nogle 60 år gamle egetræer - nu har han så gjort det alligevel.

- Vi gør kun, det vi skal for at sikre vores værdier, siger Johannes Krogh, der frygter for nedfaldne grene, når vejret raser.

Men det må man ikke, så Odder Kommune har meldt Johannes Krogh til politiet. Og Danmarks Naturfredningsforening de er mildest talt heller ikke begejstrede.

- De bliver aldrig til træer igen. Der er kun ét ord der dækker det - og det er hærværk, siger Ib Salomon Hansen, der er lokalformand for Danmarks Naturfredningsforening i Odder.

Ifølge Jakob Taul (K) fra Miljø- og Teknikudvalget i Odder Kommune burde Johannes Krogh have læst kommunens lokalplan, hvori der står, at træerne ikke må fældes.

- Vi er jo af den opfattelse at den her beskæring ikke er sket under de rigtige præmisser, så derfor skal det gå ad rette vej, og så må vi afvente og se hvad politiets arbejde siger, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I tilsvarende sager er der tidligere udskrevet bøder på op til 50.000 kroner.

Se diskussion mellem Johannes Krogh og Danmarks Naturfredningsforening i tv-indslaget øverst i artiklen.