Kortere ferie vækker kritik

Eleverne i Odder har kortere sommerferie end andre, og det vækker kritik

Det vækker kritik, at Odder Kommune som et forsøg har skåret en uge af skoleelevernes sommerferie. Kommunen mener, at det giver bedre undervisning, men forsøget møder modstand fra både lærere, forældre og elever. De vil have den lange sommerferie tilbage.

- Man føler sig lidt snydt. Man ser for eksempel billeder på de sociale medier fra en anden kommune, hvor folk hygger sig med deres venner, og så sidder vi bare her i skolen, siger Emil Schmidth Nielsen fra 9. C på Skovbakkeskolen i Odder, der allerede nu er tilbage på skolebænken.

Den kortere sommerferie er et toårigt projekt. Den ekstra uges skolegang betyder, at elever til gengæld skal en time mindre i skole hver uge resten af året.

- Det giver mulighed for, at børnene ikke er helt så mange timer i skole per uge, de er lidt mere friske, når de skal modtage undervisning, og samtidig giver det mulighed for, at lærerne i højere grad kan forberede og efterbehandle undervisningen, når den foregår, siger Karsten Poulsen, direktør for Børn, Unge og Kultur i Odder Kommune.

Se: Kortere sommerferie i Odder

Normalt er et skoleår 200 dage, men i Odder Kommune er det 205 dage, og dermed er sommerferien forkortet med en uge.

Men flere forældre er ikke glade for den nye løsning.

- Det er synd for børnene, at de skal sidde en uge længere i skole, specielt her i sommerperioden, end alle deres kammerater i resten af landet, siger Lotte Høgenhaug, der er forældre fra Odder.

Heller ikke blandt Skovbakkeskolens ansatte er der ubetinget begejstring over projektet, der skulle give mere tid til forberedelse i løbet af skoleåret.

- Det synes vi ikke, vi helt har fået ud af den uges ekstra undervisning. Vi har eleverne en uge ekstra, og det betyder så, at vi har mindre tid til at afslutte vores skoleår og påbegynde det nye. Den fælles forberedelse, vi har rigtig meget brug for, hvor der ikke er elever, mangler vi noget tid til, siger Helle Borg Johansson, der er tillidsrepræsentant på Skovbakkeskolen.

Forsøget med den kortere sommerferie skal evalueres til efteråret, og her skal Odder Kommune beslutte, om eleverne også i fremtiden skal en uge mere i skole end resten af landets folkeskoleelever.

Du kan se et tv-indslag om den kortere sommerferie i videoen øverst på siden.

Skærmbillede 2021-01-24 kl. 20.49.53

playMaria venter sit første barn - men får ingen fødselsforberedelse

Per Zeidler

Ekspolitiker tiltalt i ny sag om rufferi: Tjener stadig på gangbangs

e-boks

playSF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

def_thumb,50_percent

play Michael Aastrup tager bladet fra munden: Min største fejltagelse i 30 år

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt