Kommune vil have flere penge i kassen: Private skal udleje sommerhuse

Visit Odder og Odder Kommune inviterede i dag til møde om udlejning af private sommerhuse for at skabe øget turisme.

Med varmere temperaturer og mere solskin, er der ingen tvivl om, at sommeren for alvor er på vej til de østjyske breddegrader. Det betyder også, at der ikke er lang tid til, at turisterne kommer tilbage til vores landsdel.

quote Overvejelserne er selvfølgelig, at der er en ekstra indtægt, men det er også den med, at der er nogle uger, der bliver spærret, og det er knap så fleksibelt.

Peter Kam, sommerhusejer

Og netop med turisternes indtog er der også udsigt til milliarder af kroner og tusindvis af jobs i hele Østjylland. Den kage vil Odder Kommune gerne have en bid af. Men kommunen mangler steder, hvor turisterne kan overnatte.

- Turisme skaber vækst, og det skaber jobs, og det vil vi jo rigtig gerne have som kommune, hvis vi kan få folk ud og arbejde. Og vi har med servicefag og alt muligt at gøre inden for turisme og sommerhusudlejning, og det betyder rigtig meget for kommunen, at der kommer ekstra omsætning, siger Uffe Jensen (V), der er borgmester i Odder Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor forsøger de lokale turisterhverv og kommune at mobilisere sommerhusejerne i området. Flere af dem skal fristes til at leje deres sommerhuse ud til turisterne.

- Alle sommerhuse har interesse, både nyere og ældre, for der er en målgruppe for alle huse. Og kan man bare undvære en enkelt eller to, tre, fire uger, så vil vi sætte rigtig stor pris på det, siger Vibeke Christensen, der er direktør og medejer af Feriepartner Odder og Juelsminde, til TV2 ØSTJYLLAND.

Og det kommer altså til at have positiv betydning for andre end sommerhusudlejerne, hvis der pludselig er massevis af feriehuse til rådighed i Østjylland.

Det fortæller Peer Heldgaard Kristensen, som er direktør i VIsit Aarhus.

- Det betyder også noget for butikslivet. Når du er turist, så sidder du ikke og køber ind på nettet. Så er du ude i butikkerne for at bruge penge, forklarer han.

170 interesserede sommerhusejere

For at få fat på nogle af de attraktive sommerhusejere, havde Visit Odder og Odder Kommune i dag inviteret til et stort møde, hvor 170 sommerhusejere dukkede op. Én af dem var Peter Kam, der havde nogle betænkeligheder ved at udleje sit sommerhus til turister.

Sidste år stod de udenlandske turister for 4,2 mio. overnatninger i hele Østjylland.
Sidste år stod de udenlandske turister for 4,2 mio. overnatninger i hele Østjylland.

- Overvejelserne er selvfølgelig, at der er en ekstra indtægt, men det er også den med, at der er nogle uger, der bliver spærret, og det er knap så fleksibelt, siger sommerhusejer Peter Kam. 

Feriepartnere udlejer årligt 300 sommerhuse langs strandene i Odder Kommune, men de kan sagtens udleje flere, mener Vibeke Christensen.

- Jeg kan bruge alle dem, der har lyst til at udleje, for der er ikke nogen tvivl om, at efterspørgslen er der. Og det er især i højsæsonen, at vi mangler alle de her sommerhuse til udlejning, siger direktøren i Feriepartner Odder og Juelsminde.

Og det kræver ikke ret meget ekstra at gøre sit private sommerhus klar til udlejning. Det ved Torben Busk, der de sidste 22 år har lejet sin feriebolig ud til turister i sommerhalvåret.

- De fleste af de ting, der skal gøres ved sommerhuset, skal gøres hvad enten, jeg lejer det ud eller ej. Så jeg synes faktisk ikke, det er svært, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Sidste år stod udenlandske turister for 4,2 mio. overnatninger i Østjylland og omsatte for næsten 17 mia. kroner i Region Midtjylland.

Med så mange penge i spil, er opfordringen derfor klar fra Peer Heldgaard Kristensen.

- Jeg synes, at alle sommerhusejere i Østjylland skulle udleje deres sommerhus en enkelt uge eller to i sommerferien. Så skal I bare se, hvor mange turister, der kommer.

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

børnehave

Forældre takker borgmester for særlig besked

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

Liv Thomassen kunne endelig blive konfirmeret, efter covid-19 havde gjort det umuligt i maj måned.

Mange konfirmationer udskydes: Sådan ser det ud i din kommune

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai