Kommune: Tricktyve udgiver sig for at være hjemme-hjælpere

Efter to episoder, hvor tricktyve har snydt ældre i Odder, vælger kommunen nu at sende en advarsel ud

Tricktyve har den seneste uge i to tilfælde udgivet sig for at være hjemmehjælpere i Odder.

Inden for den seneste uge er mindst to ældre i Odder blevet snydt af tricktyve, der udgiver sig for at være fra kommunen. I begge tilfælde har tyvene tilbudt at hjælpe de ældre, hvorefter de stjæler fra de sagesløse beboere.

- I det ene tilfælde var det en ældre kvinde, der fik besøg af en mand, der spurgte, om hun skulle have hjælp. Manden havde et kort på sig, der lignede et Odder Kommune kort, men det så hjemmelavet ud, lyder det fra Odder Kommune.

Kvinden sagde, at hun skulle se til den ældres skulder. Lidt senere viste det sig, at den ældre dames pung var væk.

Odder Kommune

I det andet tilfælde kom tricktyven ind ved at foregive, at den ældres skulder skulle tjekkes.

- I det tilfælde var det en ældre kvinde, der blev opsøgt af en kvinde omkring de 40 år med lyst hår. Kvinden sagde, at hun skulle se til den ældres skulder. Lidt senere viste det sig, at den ældre dames pung var væk, oplyser Odder Kommune.

Læs også Politiet advarer: Italiener sælger elendige jakkesæt til overpris

Østjyllands Politi oplever løbende tricktyverier af forskellige arter, og ofte er ældre målet.

- Vi ser desværre, at der er kommet flere tricktyverier. Tyvene er kreative og kan finde på mange gode grunde til, at de skal helt tæt på personen, de vil stjæle noget fra, har kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen tidligere fortalt til TV2 ØSTJYLLAND.

Politiets råd mod trictyve

Vær opmærksom
Luk kun personer ind, du kender. Personer, som du ikke kender, har ikke noget at gøre i dit hjem, men kan fremsige deres ærinde uden at træde inden for døren. Vær skeptisk over for deres ærinde – og spørg dig selv, om det kan have sin rigtighed?

Faste aftaler og kodeord
Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere og andre. Bed om legitimation, og aftal eventuelt et kodeord.

Værdigenstande
Lad ikke værdigenstande ligge fremme – især ikke synligt i entréen. Lad ikke din pung ligge i jakkelommen eller i en taske i gangen. Undlad at have mange kontanter på bopælen.

Telefonopkald
Ringer en person og udgiver sig for at være dit barnebarn eller anden slægtning, der gerne vil låne penge, er det en god idé at ringe dit barnebarn eller slægtning op, og sikre dig, at det nu også er dem, der har ringet til dig.

Sådan gør du, hvis du har været udsat for et tricktyveri
• Anmeld hurtigst muligt et tricktyveri, også hvis tyvene har forsøgt at snyde dig, men ikke er lykkedes med deres foretagende.
• Ring 1-1-2, hvis tyveriet er i gang eller netop er sket.
• Ring 1-1-4, hvis der er gået et stykke tid siden, tyveriet er sket.
• Hvis dit hævekort er blevet stjålet, så kontakt banken, og få det spærret med det samme. Ring dernæst altid til politiet, før du kontakter forsikringen eller familiemedlemmer.

Kilde: Østjyllands Politi