Kommune fejrede 50 års fødselsdag trods corona: - Det skulle markeres

Odder Kommune fylder i dag 50 år. Det blev blandt andet fejret med fødselsdagssang på Facebook og en opfordring til borgerne om at hejse flag i hele byen.

Odder Kommune fylder 50 år i dag, den 1. april.

Hvordan fejrer man egentlig en stor 50-års fødselsdag i den situation, som vi er i lige nu?

Det var Odder Kommune forsøgskaniner på i dag, onsdag – de kunne nemlig sætte hele 50 lys i lagkagen. 

Vi har vendt mange gange, om vi overhovedet skulle holde det på grund af corona - men vi synes altså, at 50 år skal markeres.

Uffe Jensen (V), borgmester i Odder Kommune

Men på grund af coronavirussen foregik fødselsdagssangen på Facebook, og flagene måtte borgerne selv hejse rundt omkring i byen.

- Det er selvfølgelig en mærkelig dag – det skal jeg ikke lægge skjul på. Vi har vendt mange gange, om vi overhovedet skulle holde det på grund af corona. Men omvendt synes vi altså, at 50 år skal markeres, siger borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen (V), til TV2 ØSTJYLLAND.

Uændret siden oprettelsen af kommunen

Sammenlægningen i 1970 var en del af en stor kommunalreform i hele Danmark. I modsætning til de fleste andre kommuner blev odder kommune ikke lagt sammen med andre kommuner i 2007.

Odder Kommune har derfor stået uændret hen siden 1970. Og for dem, der kan huske, da Odder Kommune blev til, var det en helt speciel dag.

02:21

VIDEO: Her kan du se, hvordan kommunen fejrede de 50 år i dag.

Luk video

- Dengang ventede folk i spænding på, hvordan det nu skulle gå, fordi det var langt fra det, vi plejede, siger sagsbehandler i Odder Kommune, Inger-Lise Hesselbjerg, der har boet i kommunen siden 1968, til TV2 ØSTJYLLAND.

Inger-Lise sang i dag med på fødselsdagssang sammen med de andre få, der var på arbejde – og med kommunens borger, der kunne synge med via en Facebook-live hjemmefra.

Borgere flagede derhjemme

Kommunens borgere var blevet opfordret til at hejse et flag for Odder Kommune i dag.

Læs også Camilla kæmper for ældre døgnet rundt: Nu får mindst 300 et påskeæg

Én af dem, der har fulgt opfordringen, er Laurids Borch Nielsen, som hejste to flag udenfor sit hus.

- Jeg synes, at det var vigtigt, at vi lige markerede det. I disse tider, hvor vi ikke kan komme ind og fejre kommunen, må vi jo gøre det her ved døren i stedet for, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.