Klaus mangler selskab i sin lastbil: Har du set Jack?

Søndag stak begge Klaus Hedegaards fritter af. Onsdag er den ene fundet, men han mangler stadig Jack.

For Klaus Hedegaard fra Aalestrup ved Gylling er tilværelsen i hans lastbil lige nu ensom. 

I søndags stak hans to fritter nemlig af, Jack og Mimi, mens han var ved at tømme lastbilen for skrald på en rasteplads ved Bilsbæk tæt på Odder.  

- Jack har fundet ud af, hvordan man åbner buret, så imens jeg har været ved at tømme lastbilen for skrald, så er de kravlet ud af lastbilen, forklarer Klaus Hedegaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Klaus Hedegaard kører eksportkørsel og er derfor på landevejen fra søndag til fredag hver uge. Det kan til tider være ensomt. Derfor anskaffede han sig i marts måned de to fritter til at holde sig med selskab. 

- Det er træls, fordi det er dem, som jeg sidder og snakker med, når jeg er ude og køre. Jeg købte dem, fordi jeg ville have noget selskab. De er altid med mig, siger han. 

Den ene er fundet, men Jack mangler fortsat 

De seneste dage har der været koldt, og onsdag faldt der også sne. Derfor har Klaus Hedegaard været nervøs for, om de to fritter ville kunne klare kulden. 

Onsdag kom der dog en god nyhed. Den ene fritte, Mimi, er nemlig blevet fundet i en skraldespand af en forbipassende på rastepladsen ved Bilsbæk. 

Og det giver håb for, at de begge snart er tilbage i lastbilen hos ham igen. 

- Jeg er lidt overrasket over, at hun er blevet fundet. De er vant til at være inde og leve et luksusliv, hvor de får det bedste at spise og ligger med tæpper, så jeg havde ikke regnet med, at de ville blive fundet i live, selvom de er rovdyr, siger han og tilføjer:

- Jack er noget større og mere buttet end Mimi, så han har mere at leve af, så nu er jeg også 100 procent sikker på, at han er derude et sted. 

Her ses de to fritter, da de stadig var sammen. Jack er lysere og større end Mimi. Foto: Klaus Hedegaard.
Her ses de to fritter, da de stadig var sammen. Jack er lysere og større end Mimi. Foto: Klaus Hedegaard.

Fundet i en skraldespand 

Klaus Hedegaard blev først opmærksom på, at fritterne var stukket af, da han kom til Aarhus. En fritte sover nemlig mellem 18 og 20 timer i døgnet, fortæller han, og derfor troede han bare, at de sov, og derfor kørte han videre efter stoppet på rastepladsen.

Han havde ikke selv mulighed for at køre tilbage og lede efter dem, da han var nødt til at fortsætte sin rute. Derfor blev han meget glad, da hans lillesøster taggede ham i et opslag i Facebookgruppen "8300 Hjælp Odder", hvor der var et billede af en fritte, som stak hovedet op fra en skraldespand. 

- Der var ingen tvivl. Det var Mimi. Det kunne jeg se med det samme, siger han. 

Foto: Det var dette billede, som Klaus Hedegaard så på facebook. Foto: Finn Sørensen.
Foto: Det var dette billede, som Klaus Hedegaard så på facebook. Foto: Finn Sørensen.

Troede det var en vild Ilder  

Det var Finn Sørensen fra Odder, der dagligt går turen forbi rastepladsen med sine tre gravehunde, som opdagede fritten. I første omgang troede han dog, at det blot var en vild ilder. 

- Mine gravhunde var helt tossede, da vi kom forbi skraldespanden i formiddags, og jeg kunne se, at der var noget, som bevægede sig. Så jeg åbnede låget, og da vi på hjemturen kom forbi igen, så stak den hovedet op, siger Flemming Sørensen og fortsætter: 

- Så gik jeg hjem og lagde et billede af den op på "8300 Hjælp Odder", og efter 15 minutter var der over 21 kommentarer, siger han. 

Mimi gemte sig først bag et mundbind. Foto: Finn Sørensen.
Mimi gemte sig først bag et mundbind. Foto: Finn Sørensen.

Mimi har fået en reservefamilie indtil fredag 

Flere borgere trådte til for at hjælpe. Blandt andet Malene Hejlskov Nielsen, som bor i Odder. Hun lå nemlig inde med en transportkasse, som fritten kunne transporteres i. 

- Jeg så på Facebooksiden, at den løb rundt derude, og så tænkte jeg bare: Så er det bare ud og hjælpe. Jeg har alligevel ikke noget at lave, da jeg er hjemsendt, fortæller hun. 

Her er Mimi lige blevet fanget og sat ind i transportkassen, som Malene Hejlskov Nielsen havde med. Normalt bruger de den til at transportere deres kat i.  Foto: Finn Sørensen.
Her er Mimi lige blevet fanget og sat ind i transportkassen, som Malene Hejlskov Nielsen havde med. Normalt bruger de den til at transportere deres kat i. Foto: Finn Sørensen.

Da hun kom frem til rastepladsen, var der allerede et par stykker, som havde fået Mimi op i en papkasse. Herefter fik de den over i transportkassen, og turen gik mod Odder. 

Mimi har nemlig for en kort stund fået en reservefamilie. Den er nemlig flyttet ind hos Malene Hejlskov Nielsen og hendes familie, indtil Klaus Hedegaard på fredag er hjemme igen. 

- Vi har selv haft en fritte for mange år siden, og vi har et kæmpe dyrehjerte, så vi syntes, det var synd, hvis den skulle efterlades. Så nu nusser vi den indtil på fredag, siger hun. 

Mimi er i gode hænder hjemme hos Malene Hejlskov Nielsen og hendes familie. Her ses hendes yngste datter sammen med fritten. Foto: Malene Hejlskov Nielsen
Mimi er i gode hænder hjemme hos Malene Hejlskov Nielsen og hendes familie. Her ses hendes yngste datter sammen med fritten. Foto: Malene Hejlskov Nielsen

Og familien har ovenikøbet lovet, at tage sig at Jack, når han forhåbentlig snart bliver fundet. 

- Klaus har snakket med dyrlægen her i Odder, og de har nu fået vores nummer også, så vi kan hente ham, når han bliver fundet, så de to fritter kan være sammen, siger hun. 

Kontakt Odder Dyreklinik, hvis du ser fritten 

Klaus Hedegaard tror, at Jack også befinder sig omkring rastepladsen, og han håber, at han snart bliver fundet. Han påpeger, at man ikke skal være bange for Jack, hvis man finder ham. 

- Han er tam, så man kan sagtens tage ham op og sådan noget. Og så kan man tage kontakt til Odder Dyreklinik, fordi de har Malenes nummer. Det er betryggende, for hun ved, hvordan man tager sig af fritter, siger han. 

Odder Dyreklinik kan kontaktes på tlf. 86 54 47 00. Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

tunøvaccineimage004

playNu er de første vaccineret på Tunø

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter

20200122-140314-L-1920x1227we

Vind og regn aftager og giver plads til solrig weekend

20210103-115944-L-1920x1277we

Mangel på corona-vaccine: Borgere vil få aflyst deres tider