KLANK: Rugby i kørestol er en voksende sportsgren

Kørestolsrugby er fyldt med action og taktik, og så er det en hurtigt voksende parasportsgren

01:34

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND's reporter Anders Sass Meyerprøvede kørestolsrugby. Han måtte konstatere, at det godt kan være en lidt rystende oplevelse.

Klonk, klank og bonk. Sådan lyder det i idrætshallen i Odder, når klubben Aarhus Burnouts træner kørestolsrugby.

Jo, du læste rigtig: rugby med kørestole!

Det er en af de hurtigst voksende parasportsgrene i verden. Der kommer flere og flere landshold til

Thomas Jørgensen, kørestolsrugbyspiller

- Det er en actionpræget sport kombineret med en masse taktik. Vi plejer at sammenligne det lidt som en blanding af håndbold og ishockey, fortæller Mikkel Bundgaard, der spiller kørestolsrugby.

Sporten byder på spillere, der går benhårdt efter bolden og kommer i nærkontakt. Bare i en specialbygget kørestol, der kan klare nogle knubs.

- De er specialbyggede, så de kan holde til det. Der er to typer stole, en angrebsstol og forsvarsstol. I forsvarsstolen en der en bumper foran, så man kan hægte sig fast i modspillerens stol. I en angrebsstol kan man nemmere komme fri, fortæller Mikkel Bundgaard, der er en af kørestolsrugbyspillerne i Aarhus Burnouts. 

Læs også Albin til kørestolsfodbold: - Fedt, at de andre ikke kan mere end mig

Hurtigt voksende parasportsgren

Man skal have nedsat funktion i overkroppen, for at være med. Men antallet af kørestolsrugbyspillere i hele verden vokser.

- Det er en af de hurtigst voksende parasportsgrene i verden. Der kommer flere og flere landshold til, siger Thomas Jørgensen, der har spillet kørestolsrugby i fem år. 

Barbara Bøgh brækkede nakken for nogle år siden. Nu går hun til kørestolsrugby.

For nogle år siden brækkede Barbara Bøgh nakken. Hun havde tidligere gået til konkurrencesvømning, og manglede nu en ny sportsgren.

Men flere personer, hun kendte, ville have hende til at prøve kørestolsrugby. I første omgang var hun skeptisk.

- Jeg synes, det så lidt voldsomt ud. Det var ikke lige mig. Men de blev ved med at spørge, og så tænke jeg, ok, så kommer jeg, hvis det kan få dem til at tie stille. Og så synes jeg bare, at det var mega sjovt, og ikke så farligt, og så er jeg blevet ved lige siden, siger Barbara Bøgh.

Kom med til kørestolsrugby i videoen øverst i artiklen.