Khaled fra Odder er blevet et Youtube-hit

Syrisk flygtning underviser andre flygtninge dansk på internettet

02:50

1 af 2

Tavle, tusch, videokamera.

Der er ikke tale om en moderne udgave af sten-saks-papir, men om de tre redskaber, som er grundstenene til en østjysk Youtube-succes.

Idémanden hedder Khaled Ksibe og kom til Danmark fra Syrien for to år siden. Han fandt ud af, at mange flygtninge - som ham selv - havde svært ved at lære dansk, fordi undervisningen ofte tager udgangspunkt i engelsk.

Derfor fandt han på at lave sin egen danskundervisning på internettet, hvor han på arabisk lærer folk dansk via små videoer, som bliver uploadet til Youtube.

Flygtninge i svømmehallen: Herinde er det sommer!

"Hvad arbejder du som?" og "Hvad laver du?" er nogle af de sætninger, som online-kursisterne kan lære - og den slags undervisning har vist sig at være populær. På bare to måneder har der været omkring 280.000 video-visninger:

- Jeg er blevet bekræftet i, at der virkelig er et behov, fortæller Khaled Ksibe fra Odder.

Khaled Ksibe begyndte at lave undervisningsvideoerne, mens han selv gik på sprogskolen Lærdansk i Aarhus. Dengang var det en fritidsbeskæftigelse. Nu har han det som et lønnet fritidsjob, fordi Lærdansk har valgt at gå med i projektet og er blevet hans arbejdsgiver.

Udover de mange visninger på Youtube, har den unge syrer også fået masser af positiv feedback fra dem, som har valgt at lære dansk via hans videoer:

- Jeg er blevet lidt berømt. Nogle gange når jeg tager bussen, så genkender folk mig, fortæller han.

 

Du kan møde 22-årige Khaled Ksibe og høre om hans undervisningsvideoer i tv-indslaget øverst i artiklen.

Nedenfor kan du se et eksempel på en af videoerne:

Du kan se flere videoer på Khaled Ksibes Youtube-kanal ved at klikke her.