Kærlig rovdrift på bedsteforældre inden mor og far får ferie

Særlige bedsteforældre-dage hjælper med gode tilbud i sommerferien

01:18

I hele Østjylland kommer bedsteforældre i disse dage på prøve, når der skal findes på aktiviteter for de mindste. Mange mødre og fædre har nemlig ikke fået ferie endnu, så den ældre generation står med aktiverings-opgaven. I Odder har man fundet løsningen.

Her laver det lokale museum nemlig særlige bedsteforældre-dage. Sådan en var syv-årige Filippa Dahl Riis, hendes lillesøster og farmoren Birgitte Riis til torsdag.

Ved den gamle mølle i Odder var der blandt andet puslespil og andre lege. 

- Det er rigtig dejligt. Vi får inspiration til at komme lidt ud og lave andre ting med børnene. Vi plejer at lave aktiviteter med dem i sommerferien, så det ikke kun er SFO og børnehaven, siger Birgitte Riis til TV2 ØSTJYLLAND.

Oplever børn på en anden måde

Torsdag var det så ved en gammel mølle i Odder, at hun og de to børnebørn var på tur. Naturvejleder fra museet, Ole Sørensen, viste rundt og var vært for en masse sjove lege.

- De havde børnebørnene på ferie og eftersøgte gode aktiviteter at lave, lyder Ole Sørensens begrundelse for bedsteforældre-dagene.

00:41

Naturvejleder Ole Sørensen kommer her med gode tips til bedsteforældre, der skal finde på aktiviteter for børnebørnene i sommerferien. 

Luk video

Både ung og gammel så i hvert fald ud til at nyde tiltaget torsdag på møllen i Odder.

- Man hygger sig med sin familie, fortæller Filippa Dahl Riis og bedstemor supplerer:

- Jeg oplever børnene på en hel anden måde, når forældrene ikke er til stede. Der er en verden til forskel.

Du kan se hele indslaget fra bedsteforældre-dagen øverst i artiklen.