Institution klager over kommunen

Der indsendes nu en klage til Statsforvaltningen over Odder Kommunes procedureforløb i sagen om skærpet tilsyn af Myretuen

Byrådet i Odder Kommune besluttede for nylig at skærpe tilsynet med den private daginstitution Myretuen efter en række klager om fysisk strafrelaterede metoder, bevidst udelukkelse af børn fra fællesskabet og manglende omsorg.

Men nu slår daginstitutionen tilbage, da ejeren i samråd med sin advokat har valgt at klage over Odder Kommunes afgørelse i sanktionerne mod dem. Derfor indsendes nu en klage til Ankestyrelsen samt en klage til Statsforvaltningen over Odder Kommunes procedureforløb i sagen.

- Vi har ikke villet udtale os offentligt før i dag, hvor vi sammen med vores advokat har fået overblik over hele forløbet. Jeg håber ikke, at man har misforstået tavsheden, for vi vil meget gerne udtale os, og vi er dybt rystede over dette angreb fra Odder Kommune. Det virker som om, at de ikke ønsker os her i kommunen. Vi kan afvise alle anklager om brug af fysisk afstraffelse her i Myretuen, det er selvfølgelig ikke pædagogisk praksis hos os. At kommunen kan komme frem til den sandhed, undrer os meget, og vi mangler stadig at se dokumentationen for deres påstande. Den er vi selvfølgelig meget interesseret i at se, så vi kan reagere på det. Desværre er det ikke første gang, at kommunen har rettet et uberettiget angreb mod os, fortæller Eva Otzen, ejer af Myretuen, i en pressemeddelelse.

Fysisk straf og udelukkelse af børn: Daginstitution i søgelyset

Hun er skuffet over, at Odder Kommune ikke har talt med forældrene, tidligere forældre, nuværende og tidligere ansatte, for at danne sig et billede af, om der kunne være hold i anklagerne om manglende omsorg og tryghed.

- Odder Kommune har 100 procent stolet på den tidligere ansatte, som kun var ansat her i fem uger. Som privat institution lever vi af de mange gode historier, som vores børn og forældre fortæller om os, og derfor koster dette på vores imagekonto. Set i det lys, og selvfølgelig for at den pågældende medarbejder, som er udsat for beskyldningerne kan få oprejsning, så har vi været nødt til at udtage stævning mod anklager, for vi kan og vil ikke leve med disse beskyldninger, siger Eva Otzen, der er rørt og glad over den store opbakning, som institutionen har fået fra forældrene.

Odder Kommune afventer klagen

Hos Odder Kommune har man endnu ikke set klagen.

- Efter vi tog en beslutning om skærpet tilsyn mandag, gav vi selvfølgelig Myretuen klagevejledning. Vi har endnu ikke selv set klagen over Odder Kommune, men når vi gør, så kigger vi på klagepunkterne og kan så eventuelt revurdere vores vurdering, hvis der er noget, vi skulle have gjort anderledes. Men som sagt, vi er nødt til at se klagen først, siger Karsten Poulsen, direktør for Børn, Unge og Kultur, til TV2 | ØSTJYLLAND.

test corona covid-19

Mobile testcentre bruges alt for lidt, mener regeringen - indkalder kommuner til hastemøde

Skærmbillede 2021-01-20 kl. 19.30.26

Østjysk virksomhed om præsidentskifte: - Vi ser frem til, at der kommer ro og kontrol

Jægergårdsgade

play Brand i Aarhus: Beboere blev evakueret

Anders Kühnau

Regionsrådsformand om fald i vaccineleverance: Ældre og sårbare kommer til at vente

politibil

Efter flere våbenfund: Politiet opretter to visitationszoner i Aarhus

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt