Han overraskede alle: Morten fra Odder vinder X Factor

Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

1 af 3

- Vinderen af X Factor 2017 er.. Morten! 

Morten Nørgaard fra Odder blev fredag aften udnævnt til vinder af dette års X Factor. 

- Jeg er ret stolt af mig selv, lød det fra den ydmyge vinder efter, at værtinden Sofie Linde havde åbnet den hemmelige kuvert. 

Forud for aftenens finale var han af blandt andet Danske Spil dømt til at være "underdog". Det var derimod hans medfinalist, Chili Pedersen, der var spået til at vinde, mens Mia Kjær Sørensen skulle få en andenplads.

Sådan gik det dog ikke. Morten Nørgaard tog fusen på alle og vandt hele showet foran det store publikum i DR Byen og ikke mindst de mange tv-seere ude i stuerne. 

Læs også X Factor-Mortens søskende: Der skulle ske noget anderledes

Inden han blev annonceret som vinder, fortalte hans to søstre og storebror, at de var meget stolte af ham og ligemeget om han vandt eller ej, ville han være en vinder i deres øjne.

Det skal fejres!

-Jeg er så rørt. Jeg er en stolt storebror, fortalte Mortens storebror Jesper. 

Morten Nørgaard var ellers for to uger tæt på at misse alle chancer for at gå videre, da han gik kold på scenen. Med lidt hjælp kom han dog tilbage og gik videre. 

Læs også Kan Morten fra Odder gå hele vejen i X Factor finalen?

Odders borgmester, Uffe Jensen (V), har tidligere udtalt, at han og resten af Odder er klar til at hylde ham, når han kommer hjem til byen lørdag:

- Han er et godt billede på, at vi i Odder Kommune har masser af talent og samtidig en vis portion beskedenhed.

Hvis man havde valgt at oddse på Morten Nørgaard inden aftenens finale, kunne man have fået sine penge 4,5 gange igen hos Danske Spil. 

01:17

VIDEO: Morten Nørgaard gav i sidste uge koncert i sin hjemby, Odder. 

Luk video