Hård tone på Facebook: Brian bruger op til seks timer dagligt på at styre kommentarspor

Brian Henriksen fra Odder er administrator i en gruppe på Facebook. Han oplever, at tonen er meget hård, og derfor bruger han flere timer dagligt på at holde styr på sporene.

Det lå ikke lige i kortene, at Brian Henriksen fra Odder skulle være administrator for Facebook-gruppen ’8300 Hjælp Odder’.

Men før han nåede at se sig som, havde han pludselig ansvaret for gruppen. Han havde nemlig svært ved at sige nej til at hjælpe, da den tidligere administrator stoppede for et år siden.

- Hun kunne simpelthen ikke holde til mere. Der var for mange personlige angreb. Hvis folk fik slettet deres opslag, fordi det var imod gruppens retningslinjer, gik de personligt efter hende, siger Brian Henriksen til TV2 ØSTJYLLAND.

Og hvorfor så sige ja til en opgave, hvor man kan ende med at blive svinet til? 

Det har Brian Henriksen svært ved at svare på, men han følte, han var nødt til at hjælpe.

- Jeg var allerede hjælpe-administrator, og jeg giver ikke op. Jeg synes, det er ærgerligt, hvis jeg skal stoppe med at være administrator for knap 10.000 medlemmer, fordi en lille promille ikke kan opføre sig ordentligt, siger han.

I den seneste tid har der været stor fokus på, at tonen på de sociale medier kan være virkelig, virkelig hård. Den kan være så hård, at administratorer i forskellige grupper på Facebook, bliver nødt til at bruge en stor del af deres fritid på at rydde op i kommentarsporerne. Én af dem, der har travlt, er Brian Henriksen fra Odder.

Ubehagelig og personlig tone

På gruppen ’8300 Hjælp Odder’ diskuterer medlemmerne stort og småt, men de skal overholde en række regler, som Brian Henriksen står bag.

Det er blandt andet ikke tilladt at lave opslag, som indeholder reklame, aflagte sager, man vil sælge eller andet i den retning. 

I gruppens regelsæt står der også, at man altid skal have en sober tone, men det kan flere have svært ved.

- Jeg kan godt forstå, hvis man er rasende over, at nogen har smidt krudt i ens have, men derfor skal man skrive det i en ordentlig tone, siger Brian Henriksen.

quote Jeg tror mest, det handler om tankeløshed. At man bare skriver det, man tænker, og så bliver det lidt for ubehageligt og personligt nogle gange.

Brian Henriksen, administrator i '8300 Hjælp Odder'

Når opslagene overtræder regelsættet, sletter Brian Henriksen dem, og hvis tonen bliver for grov, bliver kommentarerne også slettet. I nogle tilfælde har Brian Henriksen også været nødt til at smide medlemmer ud ad gruppen, fordi de ganske enkelt ikke overholder en sober tone.

- Jeg tror mest, det handler om tankeløshed. At man bare skriver det, man tænker, og så bliver det lidt for ubehageligt og personligt nogle gange, siger han.

VIDEO: Louise Grandjean Laursens indbakke på Facebook var rødglødende af hadefulde beskeder, efter hun stod frem i medierne med en holdning, som skilte vandene.

Bruger flere timer på at slette beskeder

Brian Henriksen havde ikke forventet, at det vil kræve det vilde af ham, da han for et år siden blev bedt om at overtage rollen som administrator.

Men han er nu blevet klogere. Oftest bruger han mellem en til fire timer – og nogle gange helt op til seks timer – dagligt på at holde medlemmer i ørene og sørge for, at tonen ikke bliver for hård.

- Det er fåtallet, der ødelægger det for flertallet. Man skal huske, at nogle måske har et andet verdenssyn end en selv, og det skal man lære at rumme, siger han.

quote Jeg kan godt savne, at flere ikke bare trækker på skuldrene.

Brian Henriksen, administrator i '8300 Hjælp Odder'

Brian Henriksen håber, at de medlemmer, som i dag har svært ved at holde den gode tone, bliver bedre til at gå ind i en debat på en mere saglig måde, og måske endda overvejer, om de overhovedet bidrager med noget ved at gå ind i debatten.

- Jeg kan godt savne, at flere ikke bare trækker på skuldrene, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Flere afholder sig fra debatten

Mest læste

Mere fra Odder

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Breaking
20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital

Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves