Gylling 'går amok': - Giv os et smil på din tur

Gylling Sport og Idræt vil have borgerne i Gylling ud at gå. Derfor har de lavet et initiativ, som skal skabe bevægelse i byen og vise borgerne, at deres lokale sports- og idrætsforening savner dem.

I Gylling kan du meget vel møde en gående i disse dage. For i Gylling går de amok. Med ønsket om en ’go’ vinterferie’ har den lokale sports- og idrætsforening lanceret en ’gå-vinterferie’. 

Gylling Sport og Idræt har oprettet en facebookgruppe i corona-vinterens tegn kaldet ’Tryghed, nærhed og sammenhold’

Den henvender sig til alle i Gylling og omegn, og det første af mange initiativer handler om, at medlemmerne skal gå så mange kilometer som muligt i løbet af uge 7. Tanken er, at medlemmerne skriver inde i gruppen, hvor mange kilometer de har nået at gå. Sidst på ugen bliver alle kilometerne talt sammen. 

- Vores initiativ skal gerne medvirke til, at bevægelsesmønstret bliver en del af byen, siger Lars Dalsgaard Larsen, som er formand for Gylling Sport og Idræt, til TV2 ØSTJYLLAND. 

"En rask gåtur ud af Gylling Splidholm-Kirkesti og rundt om Splidholm i fantastisk vejr ☀️ Ca. 4 km. - det kan anbefales 🙂" Sådan skriver Peter Dalsgaard Larsen til sit opslag i gruppen. Han er bestyrelsesmedlem i Gylling Sport og Idræt og bror til Lars Dalsgaard Larsen. Foto: Privatfoto
"En rask gåtur ud af Gylling Splidholm-Kirkesti og rundt om Splidholm i fantastisk vejr ☀️ Ca. 4 km. - det kan anbefales 🙂" Sådan skriver Peter Dalsgaard Larsen til sit opslag i gruppen. Han er bestyrelsesmedlem i Gylling Sport og Idræt og bror til Lars Dalsgaard Larsen. Foto: Privatfoto

’Vi er her stadig’

Gyllings Sports- og Idrætsforening har fået nok af den inaktive hverdag. De savner deres medlemmer og det fællesskab, der plejer at følge med foreningslivet. For formanden er initiativet godt på flere punkter. 

- Foreningen viser synlighed, byen viser sammenhold, vi hjælper med folkesundheden og får mere bevægelse ind i hverdagen, siger Lars Dalsgaard Larsen. 

Det er vigtigt for Lars Dalsgaard Larsen at vise, at Gyllings sports- og idrætsforening stadig eksisterer. Samtlige af foreningens tilbud er ramt af nedlukningen, så de har måttet gå nye veje for at holde fast i deres medlemmer i en tid, hvor udsigterne til at komme i gang igen kan være svære at se. 

I facebookgruppen vil foreningen også poste små videoer med udfordringer eller øvelser. Lars Dalsgaard Larsen håber især, de kan fange opmærksomheden hos deres yngste medlemmer, som savner noget og nogen, de kan genkende. Derfor vil de 0-3-årige for eksempel kunne se deres gymnastiklærer lave øvelser på skærmen i gruppen de næste uger. 

’Hvis naboen kan, kan vi også’ 

Selvom smitte har en dårlig klang i disse tider, er det med en anden og mere kærlig tanke, at Lars Dalsgaard Larsen og resten af foreningen vil smitte de lokale i Gylling. 

- Det er det med at se andre, der er ude at gå tur. Se deres smil og selv tænke ’det skal vi også gøre’, siger Lars Dalsgaard Larsen. 

quote - Vi har været ovenud overraskede over opbakningen.

Lars Dalsgaard Larsen, formand for Gylling Sport og Idræt

Ifølge Lars Dalsgaard Larsen er en aktiv facebookgruppe med til at motivere borgerne til at komme ud at gå. Der går simpelthen konkurrence i, at man kan se, at naboen har gået længere, end man selv har i dag. Og så er det rart at møde et smil på afstand. 

Det skal nok gå i Gylling

Og der er god grund til at smile i Gylling. 

- Vi har været ovenud overraskede over opbakningen. Der har været rigtig mange, der byder ind med mange forskellige billeder, siger Lars Dalsgaard Larsen.   

Han bed da også mærke i, at en ældre, hofteopereret herre med krykker meldte ind, at han havde været ude at gå 1,5 kilometer. 

- Det er helt fantastisk, siger Lars Dalsgaard Larsen. 

For Gylling Sport og Idræt handler det ikke om, hvor mange kilometer de når at gå. Det handler om sammenholdet i det, at de gør det som by og som forening. 

- Men der er ingen tvivl om, at vi har nået de første 500 kilometer derinde, siger Lars Dalsgaard Larsen.  

Desuden vil formanden for Gylling Sport og Idræt gerne corona-negativiteten til livs med sit initiativ. 

- Vi skal hele tiden høre om, hvor mange der nu er syge, og hvor mange der nu er vaccinerede. Det handler om at ændre på det flow og skabe en god stemning, siger Lars Dalsgaard Larsen. 

Dronning Margrethe

Corona skubber dronningens runde fødselsdagsfest i Aarhus endnu et år

IMG_2473

Kæmper med om Landsbyprisen 2021: - Vi kan netop noget, fordi vi er en lille landsby

Anholt ø Kattegat kattegatø luftfoto

Alle færgebilletter er revet væk - alternativet er dyre flybilletter

20210105-152010-L-1920x1280we

Færre brystkræft-screeninger bekymrer minister

Ida

VIDEO: Se dokumentarserien om "Dødskrydset" her

Lilli Gyldenkilde Torv

Nyt Horsensbyggeri er kåret til landets værste