Githa synger smerter væk

Har gode erfaringer med at lydheale tinnituspatienter

03:03

1 af 2

Githa Ben-David fra Højby ved Hou kan noget, som deler vandene. Dem, som har prøvet det, er glade og dem, som ikke har, ryster mange gange på hovedet.

I en årrække har hun arbejdet med lydhealing. En metode, hvor hun med hjælp af sin stemme kan behandle patienter med for eksempel tinnitus.

Behandlingen foregår ved, at Githa Ben-David tager sin mund helt tæt på patientens krop og udsender en række lyde. Med hjælp fra lydens svingninger kan hun ifølge egen forklaring rette op på ubalancer i kroppen, som ofte er årsag til problemer.

Gennem årene har hun fået flere og flere kunder på briksen. Interessen for hendes særegne 'sang' er steget i takt med, at hun har opnået positive resultater.

Hendes oplevelse er, at omkring 70 procent af tinnituspatienterne oplever bedring ved at blive lydhealet.

- Det virker på alting. Det kan påvirke alt muligt i kroppen, det her med lyd. Alting er jo lyd. Det er min forklaring på det. Derfor kan frekvenser også påvirke det, siger Githa Ben-David til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Arbejdet med lydhealing begyndte for 20 år siden til en sangundervisning, hvor hendes elever mødte forkølede op, og de bad hende om at synge på dem.

- Så opdagede jeg, at når jeg sang mod deres krop, så ændrede klangen sig, selvom jeg ikke ændrede den inden i munden, siger hun.

I dag lever Githa Ben-David af blandt andet at uddanne andre tuil at blive lydterapeuter og holder også en række foredrag.

Den 19. februar holder hun en koncert i Lysets Hus i Aarhus under navnet 'Sound in silence'. Her vil hun forsøge at behandle en hel sal for tinnitus. Koncerten finder sted fra klokken 19.00 til 20.50.

Du kan møde Githa Ben-David og en af hendes patienter i tv-indslaget øverst på siden.