Forælder: Vi er dybt harme og oprørte

Formand for forældrebestyrelse er utilfreds med Odder Kommunes håndtering af daginstitutions-sag

Nyheden om, at daginstitutionen Myreturen ved Odder er blevet sat under særdeles skærpet tilsyn på grund af anklager om afstraffelse og udelukkelse af børn, kom bag på mange forældre.

Det fortæller formand for forældrebestyrelsen Simon Quintal til tv2oj.dk. Han er selv far til to børn i institutionen og har kun haft gode oplevelser:

- Det tegner på ingen måde et billede af det, vi oplever. Vi er dybt harme og oprørte over, at vi ikke er blevet kontaktet og inddraget, siger Simon Quintal.

Han og flere andre forældre er ifølge hans udsagn utilfredse med ikke at være blevet taget med på råd i den verserende sag omkring deres institution.

Sagen handler om, at Odder Kommune i dag har sat Myreturen under skærpet tilsyn efter at have modtaget flere klager fra forældre til børn i Myretuen og også tidligere ansatte.

Uforstående over for forløbet

Klagerne omhandler blandt andet, at der skulle være foregået og anvendt fysisk strafrelaterede metoder, bevidst udelukkelse af børn fra fællesskabet og manglende omsorg og nærvær.

På den baggrund har et flertal i byrådet vedtaget en række krav, som ledelsen i Myretuen skal leve op til. Blandt andet er der sat stop for nye børn og krav om ansættelse af en pædagogisk leder på fuldtid.

Simon Quintal og resten af forældrebestyrelsen blev først opmærksom på kommunens og byrådets intentioner torsdag i sidste uge. Det er det forløb, som han finder stærkt kritisabelt:

- Vi oplever det som en meget voldsom omgang fra kommunens side. Både som forælder og medlem af forældrebestyrelsen. Der er ikke nogen, der har spurgt os, hvordan vi oplever det, siger han og fortæller, at han er glad for at have sine børn i institutionen:

- Det er et fantastisk sted, hvor børnene får lov til at være ude. De bliver ikke pakket ind i vat.

Protest mod beslutning

Set i lyset af kommunens og byrådets tiltag, vil Simon Quintal ikke kommentere klagerne omkring afstraffelse og udelukkelse, men siger generelt:

- Der skal selvfølgelig være orden på sagerne. Vi er oprigtig kede af, at der kommer sådan nogle anklager.

Forældrebestyrelsen i daginstitutionen Myretuen har i weekenden sendt en mail med lidt over 90 forældreunderskrifter, som er blevet sendt til samtlige byrådsmedlemmer.

I forbindelse med byrådsmødet, hvor institutionen blev debatteret, mødte omkring 50 forældre ifølge Simon Quintal op og protesterede foran byrådssalen.

Fysisk straf og udelukkelse af børn: Daginstitution i søgelyset

Anne Sophie Nieman Jensen

Bekymret elevrådsformand: - Nogle sidder som zombier foran skærmen

minkgrave20201108-144030-L-1920x1281we

Aftale indgået om erstatning til minkavlere

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.41.32

playLars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til

image001

Nye planer: Verdens førende børnehospital skal ligge i Østjylland

Pøt Mølle Frijsenborg Slotskro 1

playKromand presset af flytninger – frygter for den første tid efter genåbning

Retten i Randers byret byretten domstol

Mand sendt på psykiatrisk afdeling efter overfald på to kvinder