Folk stjæler fra 12-årige Jeppes kartoffelbod: - Det er så lavt

`Den lille landmand´ har flere gange oplevet tyveri fra hans vejbod, hvor hans sælger flere forskellige grøntsager. Det gør ham både sur og skuffet.

Jeppe Villefrance på 12 år fra Odder har i flere år gerne villet dyrke grøntsager og sælge dem.

Efter flere år uden held, fik han endelig lov til at dyrke sine grøntsager på et lille stykke jord hos naboen i år.

En dag, da han var kommet op for at tælle dagens salg af kartofler, skete der dog noget uventet.

- Jeg kom op til min bod ved vejen, for at tælle penge og kartofler, også var der nogle kartofler, der var væk, men ingen penge i kassen, siger Jeppe Villefrance til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeppe Villefrance har dyrket sine grøntsager siden marts i år.
Jeppe Villefrance har dyrket sine grøntsager siden marts i år. Foto: Privatfoto

Jeppe Villefrance bruger omkring 3-4 timer om dagen på at dyrke sine kartofler, og det har han gjort siden marts. Han ordner selv alt på sit stykke jord og kører selv med blandt andet traktor.

- Jeg bliver glad af gå ved planterne og bruge min traktor. Jeg tænker også meget på, at det er mig selv, der har dyrket grøntsagerne, siger Jeppe Villefrance der selv kalder sig `Den lille landmand´.

Den lille landmand dyrker kartofler, rødløg, hvidløg, porre og majs.
Den lille landmand dyrker kartofler, rødløg, hvidløg, porre og majs. Foto: Privatfoto

Jeppe Villefrance drømmer om at blive landmand. Han har i flere år været på farmer camp sammen med andre landbrugsinteresserede børn. Efter det, har han håbet på at få hans egen butik ved vejen, hvor han kunne sælge kartofler.

-Det er så lavt

Det var en skuffet ung mand, der vendte hjem til sine forældre, da han opdagede, at der var taget af hans kartofler.

- Det er da træls. Det er spild af min tid, at folk bare tager kartoflerne. Jeg får det ikke så godt, af det, siger han.

Jeppe Villefrance vil blandt andet gerne være landmand, fordi han elsker at køre på traktor.
Jeppe Villefrance vil blandt andet gerne være landmand, fordi han elsker at køre på traktor. Foto: Privatfoto

Det er sket to gange, at Jeppe Villefrance er kommet op til en tom kasse, og kartofler der er forsvundet. Det vækker harme hos hans forældre, at nogen kan finde på stjæle fra et barn på den måde.

- Jeg synes, at det er så lavt. Kartoflerne koster så lidt, og Jeppe har gået så meget op i det, siger June Villefrance.

quote Jeg synes, at det er så lavt. Kartoflerne koster så lidt, og Jeppe har gået så meget op i det.

June Villefrance

Den lille landmand skrev, efter første tyveri, på Facebook at han følte sig skuffet, og at personen, der havde stjålet fra boden skulle skamme sig.

Samme aften tjekkede Jeppe Villefrance sin bod igen, og denne gang var der kommet penge, uden at der var taget nogle kartofler.

- Jeg tror, at det enten er tyvene, der har fået dårlig samvittighed, eller andre, der har læst Jeppes opslag, der følte sympati med ham og ville donere nogle penge, sige June Villefrance.

Alle Jeppe Villefrances grøntsager er hjemmedyrket.
Alle Jeppe Villefrances grøntsager er hjemmedyrket. Foto: Privatfoto

Tyverierne har påvirket Jeppe Villefrance i en periode efterfølgende.

- Når folk bare tager Jeppes grøntsager, så bliver han så skuffet. Der var lige nogle dage efter tyveriet, hvor han spurgte gentagende gange – Mor, tror du, at der er nogen, der har taget mine grøntsager, når jeg kommer derop igen? siger June Villefrance, mor til Jeppe.

Hun mener dog, at de må stole på, at folk generelt er ærlige mennesker. Jeppe Villefrance er da heller ikke i tvivl om, at han vil forsætte med at sælge sine grøntsager.

- Jeg vil jo bare gerne være landmand, siger Jeppe Villefrance.

Den lille landmand ligger på Rude Hav vej 155 og dyrker kartofler, rødløg, hvidløg, porre og majs.