Far og datter reddet i land

Livreddere ved østjysk strand kom i aktion torsdag eftermiddag

Det dejlige sommervejr har de seneste dage lokket flere og flere østjyder i bølgen blå.

På strandene ved Saksild, Moesgaard og i Grenaa har livredderne fra TrygFondens Kystlivredning godt kunne mærke presset.

Det kom blandt andet til udtryk torsdag eftermiddag, hvor livredderne måtte padle ud for at redde en far og hans seksårige datter ved Saksild Strand nær Odder.

Se også: Lille pige blev reddet i land

Faren og datteren kunne ikke selv komme tilbage til kysten på grund af strømmen og måtte derfor have hjælp fra land.

De var ifølge TrygFondens Kystlivsredning kommet et godt stykke fra land, hvilket flere badegæster opdagede. Gæsterne gav derfor signal til livredderne om, at der var brug for assistance.

Fanget i bølger

Da livredderne nåede frem til faderen og datteren, kom den lille pige på på redningsbrættet, mens hendes far holdt fast i det ind til land.

- Både far og datter var chokerede og udmattede, men der var ingen brug for yderligere behandling, skriver TrygFondens Kystlivredning i en pressemeddelelse.

Også den kommende weekend, hvor temperaturerne kan nå over 25 grader, forventer livredderne, at der kan blive travlhed:

- Derfor vil vi gerne opfordre til, at man passer godt på sig selv og hinanden og ikke løber unødige risici ved at svømme for langt ud fra kysten eller blive i vandet, hvis man er ved at være træt, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning

- Det er også godt at kende sine begrænsninger, når det gælder svømning, så man ikke bringer sig selv i farlige situationer.

Også i begyndelsen af juli opstod der en farlig situation ved stranden Den Permanente i Risskov, hvor en lille pige blev fanget i dønningerne fra nogle bølger.