Familiehøjskole er populær

Igen i år oplever Ry Højkole stor interesse for deres familieworkshop

Her kan man se de 97 børn og voksne, som deltager i årets familiehøjskole i Ry.

Det er ikke alle familier, der bruger sommerferien på charterrejser til for eksempel Kreta og Tyrkiet eller en uge i sommerhus.

De seneste år har et helt andet fænomen vundet terræn - nemlig familiehøjskoler.

Interessen kan man tydeligt mærke hos Ry Højskole, som i denne uge afholder 'Ry for familier', hvor 97 voksne og børn fra hele Danmark bruger en uge af deres ferie på at være sammen.

Pladserne til familiehøjskolen blev på kort tid udsolgt, fortæller Marianne Korsholm, som er elevadministrator på Ry Højskole:

- Det er meget populært. Der er nogle, der sidder klar og booker plads samme dag, som kurserne bliver offentliggjort i november (2014, red.), siger hun til tv2oj.dk.

Hele ugen deltager familierne i forskellige kurser. Blandt de mest populære i Ry er blandt andet ridning på islandske heste og keramisk værksted.

En del af deltagerne er gengængere, og fælles for de fleste er, at de enten er forældre med børn, bedsteforældre med børnebørn eller søskende med deres børn.

Årsagen til populariteten skal ifølge Marianne Korsholm formentlig findes i sammenholdet, nærheden og oplevelserne, som ugen byder på:

- Jeg tror, det er den fællesskabsfølelse, der er. Det fællesskab man har med sin familie og med de andre familier på tværs af hinanden, siger hun.