Færre bruger gift i haven

Den Økologiske Have i Odder mærker effekten af, at flere danskere fravælger sprøjtemidler og kunstgødning i deres blomsterbede.

Interessen for økologi er i hastig vækst, og det gælder også interessen for at holde sin private have fri for sprøjtemidler og kunstgødning.

En undersøgelse, som analyseinstituttet Interresearch har foretaget for Søndagsavisen blandt 765 haveejere, viser således, at kun hver fjerde i dag bruger pesticider og andre former for gift i deres have.

Et af de steder, der mærker den stigende interesse, er Den Økologiske Have i Odder, Skandinaviens største økologiske besøgshave.

- Vi mærker det f.eks. helt konkret på vores netsalg, hvor vi næsten ikke kan nå at få varerne hjem, før de er væk igen. Det er alt lige fra læggekartofler til lilla blomkål og selvfølgelig også frø til krydderurter og blomster. Der er jo en voksende bevidsthed om, at du får en større næringsværdi, hvis du sår et økologisk frø i økologisk jord, siger Marie Christensen, leder af Den Økologiske Have, til Søndagsavisen.

Men en økologisk have er mere end blot at droppe giften, hvad enten det er af hensyn til grundvandet eller de grøntsager, vi spiser.

- Det handler også om at lukke naturen ind på dens egne præmisser og at invitere dyr ind for bl.a. at bevare en naturlig balance, siger Marie Christensen.Har du ikke lige mulighed for at tage en tur til Odder for at lade dig inspirere, er der også andre muligheder for at få gode råd og vejledning.

Kilde: Søndagsavisen