Erik har opfundet en helt ny grøntsag: - Den smager lidt af asparges
Den nye grøntsag er en krydsning mellem raps og rapini, som er en slags agerkål
Erik Tybirk har opfundet en helt ny grøntsag.
Colzacoli hedder den.
Til daglig arbejder Erik Tybirk som selvstændig planteforædler i firmaet Knold og Top. Her laver nye planter af sorter.
Colzacoli er en krydsning af dværgraps og rapini, som er en slags agerkål.
- Man spiser rapsens knop og det øverste af stænglen. Lidt ligesom en minibroccoli, siger Erik Tybirk til TV2 ØSTJYLLAND.
Smager som asparges
Ved krydsningen er der kommet en mere kompakt knop på rapsen. Man spiser den øverste knop og cirka ti centimer af stænglen.
- Den smager lidt hen imod en asparges. Og så får den en snert af noget bittert, siger Erik Tybirk.
Udover den - ifølge Erik Tybirk - gode smag er noget af det gode ved colzacoli, at den kommer på et tidspunkt af sæsonen, hvor der ikke er så mange andre grøntsager.
Læs også
- Og så indeholder den ligesom kål og raps noget, der hedder glucosinolat, som virker sundhedsfremmende, siger Erik Tybirk.
Der går dog op til tre år, før colzacolien kan købes i butikkerne.
- Det er en prototype, så den skal først formeres op, siger Erik Tybirk.