Egmont Højskolen får rutsjebane til 100 mio. kr.

Stor udvidelse af Egmonthøjskolen i Hou

01:51

Egmont Højskolen i Hou holder i dag rejsegilde på en ny svømmehal, der skal indeholde et helt unikt vandtræningscenter. Det nye byggeri er blevet kaldt en vandrutsjebane til 100 mio. kr. 

Det nye vandtræningscenter er dog andet end vandrutsjebane. Det omfatter også rehabiliteringsrum, en multifunktionel hal med stor hæve-sænkescene og en foyer til audiovisuel undervisning.

- Næsten alle offentlige svømmehaller i Danmark har en vandrutsjebane. Men personer i kørestol er henvist til kun at kigge på, når andre nyder en rutsjetur. Der findes nemlig ingen rutsjebaner med vand i, der kan bruges af kørestolsbrugere, siger Ole Lauth, forstander for Egmont Højskolen.

Model af den dyre vandrutsjebane, der er specielt designet til handicappede

- Det indebærer nogle tilgængelighedsmæssige udfordringer - herunder at komme fra kørestolen over på rutsjebanen og at komme fra 'landingspladsen' tilbage i kørestolen uden at skabe kø. Vi har derfor været på studietur til Schweiz for i dialog med producenten at finde den bedste løsning.
 
- Hallen indrettes, så den kan bruges til idræt og kulturelle aktiviteter på en stor scene, der også rummer plads til elever med bevægelseshandicap. Som noget ganske nyt skaber vi en stor hydraulisk scene med indbygget rampe, der sikrer at kørestolsbrugere kan løftes op i varierende højder i forbindelse med sceneoptræden. Samtidig kommer scenen til at gå i kælderen til opbevaring af stole og borde, oplyser forstander Ole Lauth.

Egmont Højskolen nye indgangsparti kommer til at se sådan ud.

Realdania støtter projektet med 56 mio. kr. Dertil kommer støtte fra Egmont Højskolen, Egmont Fonden, A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Elsass Fonden, Satspuljen og Odder Kommune.

Byggeriet forventes at stå færdigt i efteråret 2012.

Se TV 2 | ØSTJYLLANDs indslag om historien øverst på siden.