Efter lang debat om redningsbåd: Byrådet ønsker tænkepause

Et flertal i byrådet ønskede sig mere betænkningstid og mere information, før man vil finde penge til at få redningsbåden tilbage til Odder

02:28

Byrådet i Odder ønskede at udskyde beslutningen om at finde penge til at få redningsbåden tilbage til Odder. I videoen her kan du se reaktionen fra Marianne Hundebøll (SF), Finn Thranum (V) og Ole Lyngby Pedersen (V).

Om der i fremtiden vil være en redningsbåd i Odder, er endnu meget uvist.

Mandag aften var der i byrådssalen en lang debat om redningsbådens fremtid i kommunen. Det endte med, at byrådet udbad sig betænkningstid for at holde et møde med Østjyllands Brandvæsen, så byrødderne er bedre rustet til en beslutning. 

Det var Finn Thranum (V) og Marianne Hundebøll (SF), der rejste forslaget om at tage redningsbåden med på de kommende budgetforhandlinger over sommeren. 

Læs også Redningsbåd sættes nu til salg: Borgere frygter utryghed

- Egentlig er det en halv sejr, fordi der alligevel var så mange spørgsmål i luften. Desværre kan jeg også godt se, at som det ser ud lige nu, så er der et flertal for, at vi ikke skal have redningsbåden, siger Marianne Hundebøll til TV2 ØSTJYLLAND.

Socialdemokratiet og resten af Venstre var ikke positive over, at man skulle have redningsbåden på det fremtidige budget. Men Marianne Hundebøll har på ingen måder opgivet håbet om at få redningsbåden til Odder.

- Jeg tænker, at vi har en chance mere til at få flere løsninger og muligheder på banen, siger Marianne Hundebøll.

Læs også Politikere og lokale vil have redningsbåd tilbage til Odder

Debatten varede næsten halvanden time, og der var ikke umiddelbart flertal for at få redningsbåden tilbage. Men der blev enighed om, at man ville udskyde den egentlige beslutning på næste møde. 

Til stor tilfredshed for forslagsstillerne.

- Vi kommer fra, at den var nedlagt til at den er udsat og bliver belyst endnu mere. Vi har jo kunne argumentere for, at der var noget, der ikke var ordentligt belyst, siger Finn Thranum (V). 

Læs også Frivillige kan få Odders redningsbåd tilbage på vandet

Redningsbåden, der har været i Odder i 40 år, blev i 1. april bragt til Aarhus for at blive sat til salg.

Hverken Østjyllands Brandvæsen eller Odder Kommune vil betale for at have båden i drift fra Odder.

Redningsbåden blev skåret væk under budgetforhandlingerne for 2018. Østjyllands Brandvæsen gjorde det klart, at redningsbåden indgik i såkaldte kan-opgaver, og ikke skal-opgaver, og at kommunen skulle betale, hvis de ville beholde redningsbåden i Odder.

Men det forhenværende byråd tog ikke redningsbåden på kommunens budget. 

04:01

Mandag skulle byrådet i Odder tage stilling til, hvorvidt man vil bevare redningsbåden i kommunen. Båden har været en fast del af beredskabet i Odder i 40 år, men er nu blevet sparet væk og taget ud af drift. Indslaget er fra før byrådsmødet.

Luk video

Venstre Finn Thranum var ikke med i det forhenværende byråd, men det var hans partifælle Ole Lyngby Pedersen.

-Når det er en opgave, vi ikke skal varetage - det er Østjyllands Brandvæsen, der tager sig af de opgaver til havs - så er det ikke en opgave, vi skal bruge penge på, siger Ole Lyngby Pedersen (V), der er formand for miljø og teknikudvalget i kommunen.

- Jeg har fuld tillid til at Østjyllands Brandvæsen disponerer de redningsopgaver, der nu er behov for.