Drømmen om Christiansborg sættes på pause

Finn Thranum trækker sig som folketingskandidat i Aarhus Vest-kredsen

Arbejdet som ambulancebehandler var en del af hans personlige brand under folketingsvalget.

Fra sted til sted kørte Venstre-manden Finn Thranum rundt i sin gule kampagnebil, der til forveksling mindede om en lægebil.

Nu er kampagnebilen kørt i garage, og der får den lov til at stå. Finn Thranum har netop valgt at trække sig som folketingskandidat i Aarhus Vest-kredsen og sætter dermed drømmen om en plads i Folketinget på pause.

- Lige nu vælger jeg at sige stop. Jeg har forsøgt to gange at komme i Folketinget, men det er ikke lykkes for mig. Så nu synes jeg, der er brug for at komme nye kræfter til, siger han til tv2oj.dk.

Finn Thranum er bosat i Odder og har været opstillet i Aarhus Vest-kredsen for Venstre siden 2011.

To gange på tinge

Selvom han ikke direkte er blevet valgt ind af vælgerne ved de to valg, har han af to omgange fungeret som stedfortræder. Første gang var i en fire måneder lang periode fra december 2011 til marts 2012, hvor han erstattede Troels Lund Poulsen, der skulle på orlov.

I juni 2013 var der igen bud efter Finn Thranum, da Lykke Friis valgte at stoppe i Folketinget. Her fik han lov til at få en plads frem til folketingsvalget i juni 2015.

Om den østjyske Venstre-mand igen vil være at finde på Christiansborg i nær fremtid, vil han ikke afvise:

- Jeg har ikke noget på bedding. Ikke nogle konkrete planer. Om jeg en dag får mulighed for at beskæftige mig med byrådsarbejde, regionspolitik eller blive folketingskandidat - det må tiden vise.

- Jeg vil ikke udelukke noget. Hverken lukke eller åbne nogle døre, siger Finn Thranum.

Indtil videre vil Finn Thranum udelukkende koncentrere sig om sit arbejde som ambulancebehandler.

Datter: Stem på min far til valget