- Det er en risikabel strategi

Forsker om Odder Kommunes brug af iPads

01:43

1 af 2

Det er ikke hensynsfuldt at bruge så mange penge på iPads, som Odder Kommune gør, lyder vurderingen fra forskningschef ved VIA University College, Andreas Rasch-Christensen.

Odder Kommune blev ellers verdenskendt for sine mange iPads i folkeskolen. Kommunen har fået 16,5 mio. kr. fra staten til at indfase den nye skolereform. Men ud af det beløb har kommunen nu brugt 6 mio. kr. på de nye iPads, og det giver problemer med at finde penge til at føre skolereformen ud i livet:

Se også: iPads skaber problemer

- Det forekommer at være en lidt risikabel strategi. Det kræver netop ressourcer at gennemføre en skolereform - i hvert fald, hvis den skal have den ønskede betydning, siger Andreas Rasch-Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I følge Andreas Rasch-Christensen erstatter iPads'ne nemlig ikke det, pengene skulle være blevet brugt til - nemlig indfasningen af skolereformen:

- iPads kan ikke erstatte de investeringer, som det kræver i lærernes i kompetenceudvikling. Lærerne er isoleret set den faktor, som har mest betydning for elevernes læring, og det er i deres kompetenceudvikling, man skal investere, lyder det.

Hør mere om, hvad Andreas Rasch-Christensen mener, det kan få af konsekvenser, at Odder Kommune har brugt så mange penge på iPads, i videoen øverst på siden.