Det begyndte på Tunø

The White Album fik succes efter østjysk optræden

02:37

1 af 2

Da tre langskæggede herrer og deres trommeslager gik i land på Tunø i sommeren 2014, havde ingen af dem forestillet sig, hvordan deres rejse efterfølgende ville udvikle sig.

TV 2 | ØSTJYLLAND fulgte bandmedlemmerne, da de for første gang nogensinde skulle spille til Tunø Festival i begyndelsen af juli i år.

Siden da har det københavnske folk-band The White Album haft masser af vind i lokkerne. De har skrevet pladekontrakt med Warner Music Denmark, udgivet deres debutalbum og spillet for kronprinseparret.

- Vi er så glade og taknemlige. Vi troede, vi repræsenterede en snæver genre, men vi har fundet ud af, at vi rammer mere bredt. Det er virkelig en drengedrøm og et stort privilegium, siger Claus Arvad, som er sanger og guitarist i The White Album til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Trioen har kendt hinanden på kryds og tværs i mange år, men det var først i et sommerhus i Tisvildeleje i 2011, at bandet The White Album for alvor så dagens lys.

De tre medlemmer - Claus Arvad, Jakob Eilsø og Frederik Vedersø - er alle forsangere og guitarister. Sammen har de fundet deres helt egen lyd. Til gengæld foregår processen hver for sig, når de skal skrive sange.

Selvom trioen er nået langt i musikbranchen på kort tid, glemmer de ikke sommeren 2014 på Tunø:

- Det var helt fantastisk. Vi elsker Tunø. De kan bare sende en invitation, siger Claus Arvad.

I videoen øverst på siden kan du høre The White Album fremføre nummeret "Another".

Mød bandets medlemmer i et 27 minutter langt program om musik, samarbejde og alt derimellem. Se programmet ved at klikke her.

Programmet bliver også sendt på TV 2 | ØSTJYLLAND den 19. januar 2015.