Dennis fik bøde: Nu skal jeg hjem og have en skideballe

Politiet fyldte torsdag godt i bybilledet i Odder og Aarhus, og flere bilister måtte til lommerne efter at have brudt reglerne

01:54

Dennis Nielsen blev 1500 kroner fattigere torsdag.

Han blev - mens han sad bag rattet - taget med sin mobiltelefon af politiet. Og det koster.

- De 1500 kroner kunne jeg sagtens bruge på noget andet, så selvfølgelig tænker jeg over det. Nu skal jeg hjem og have en skideballe, siger Dennis Nielsen med et grin.

- Jeg havde lige lagt mobiltelefonen, så det var ikke nemt at løbe fra, erkender han. 

Dennis Nielsen fik torsdag en bøde af politiet. 

Jørn Klithav var en af de andre bilister, der blev snuppet i torsdagens udvidede trafikkontrol. Han havde glemt at spænde sikkerhedsselen.

- Jeg havde sgu kommet til at glemme at tage sele på. Det er, hvad der sker, og så må man betale for det, siger Jørn Klithav.

Trafikkontrollen foregik i Odder, hvor de to bilister blev stoppet, samt i Aarhus. 

- Det er vigtigt som led i den generelle færdselssikkerhed. Vi har et overordnet mantra, der går på, at vi skal have nedbragt antallet af dræbte og tilskadekomne. Vi har stadig alt for mange dræbte og tilskadekomne i trafikken, siger politikommissær Amrik Chadha fra Østjyllands Politi.

Læs også Politiet i Grenaa flytter til havnen

Han mener, at det virker, når politiet rykker ud på gader og stræder.

- Vi kan i hvert fald mærke, at det er et budskab, der spredes på de sociale medier, og det er noget, folk drøfter - og rigtig mange tilkendegiver, at de er glade for, at vi er mødt op, siger Amrik Chadha.

Dennis Nielsen var godt tilfreds med at hilse på lovens lange arm, selv om det blev et dyrt bekendtskab.

- Jeg synes, det er rart at se dem. Jeg synes, at vi ser politiet alt for sjældent. Der er nogle, som kører helt tosset, uden at der sker noget ved det, siger Dennis Nielsen. 

Jørn Klithav havde glemt at spænde selen.

Jørn Klithav håber, at det er sidste gang, han får en "hilsen" fra politiet på den måde.

- Jeg skal gøre, hvad jeg kan. Nu får jeg en reminder om det, så kan det godt være, man bliver nødt til at liste den (selen, red.) over skulderen, siger han.

Øverst kan du se hele reportagen.