De kæmper for købmandsbutik

Brandskadet butik skal hurtigt åbnes igen

02:28

1 af 2

Efter tre års kamp for at have en købmandsbutik i lokalområdet, måtte borgerne i Hundslund lørdag eftermiddag forfærdede se til, mens deres drøm var ved at gå op i flammer.

Der udbrød brand i en lejlighed ovenover Hundslund Købmandsgård, og det medførte store sod- og vandskader i butikken.

Se: Brandårsagen stadig ukendt

Butikschef Edel B. B. Poulsen fik kort efter branden mulighed for at besigtige skaderne:

- Jeg var inde og kigge derinde, og det var ikke noget kønt syn må jeg nok sige. Det var rigtigt grimt og komme ind og se det hele. Det er jo ødelagt af vand og det hele sejler derinde, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selvom det kan virke uoverskueligt at få stablet en butik på benene igen, er der ifølge butikschefen ingen tid at spilde. Det handler nemlig om hurtigt at få genåbnet butikken, så kunderne ikke finder andre steder at gøre deres indkøb:

- Nu skal vi lige se. Vi vil i hvert fald satse på, at i løbet af en uge eller 14 dage, at vi så kan komme i gang igen, siger butikschef Edel B. B. Poulsen.

Gennem flere år har lokale ildsjæle i Hundslund kæmpet for at beholde en købmandsbutik i byen. Det lykkedes endelig i 2011, hvor borgerne gik sammen om at drive butikken ved hjælp af godt 30 frivillige medarbejdere.

Ved weekendens brand måtte to personer fra lejligheden ovenover butikken køres på skadestuen til observation for røgforgiftning.

Se et tv-indslag om branden og kampen for genåbning øverst på siden.